Midrange Plague Druid Deck List Guide – September 2017 – Hearthstone

Vår Midrange Druid-däckguide innehåller den bästa däcklistan för säsong 42, med Mulligan-råd, strategitips, kombinationer och synergier.

Det har gått mer än ett år nu sedan Midrange Druid såg vad som rimligen skulle kunna kallas konkurrenskraftigt spel i Hearthstone, men med lanseringen av Frozen Throne-expansionen ser det ut som om den här arketypen kan vara på väg att göra comeback.

Efter en så lång frånvaro betyder det att det experimenteras mycket tidigt i den nya metans tidiga dagar, och därför bör den däcklista som vi markerar definitivt betraktas som ett pågående arbete – försiktigt med vad du spenderar ditt dyrbara damm på är vårt vintergröna råd.

Ändå, om du är intresserad av att se vad allt krångel handlar om, har vi markerat en kortlista av Kolent – en av de bästa dekkskaparna vi känner till – och ungefär så säkra ett par händer som du kunde hoppas på när det gäller att välja de bästa korten för formatet. Vi har också några Mulligan-tips följt av en samling tips om hur du kan kombinera alla kort tillsammans.

När lanseringsperioden har stabiliserats – och förutsatt att detta däck förblir avståndet – kommer vi tillbaka med en enorm mängd strategiråd för individuella matchningar. Vi kommer också att utöka alla andra områden i guiden, så det är den bästa resursen det kan vara för samhället. Dela också dina egna tips i kommentarerna!

Vår Frozen Throne: Best Decks and Guides-nav innehåller allt du behöver för att fastna i den nya metan!

Midrange Druid-däcklista och strategi

Här är Kolentos uppfattning om Midrange Druid, men kom ihåg att det finns några helt olika versioner av detta däck i omlopp just nu. Håll dig uppdaterad om uppdateringar när vi övervakar hur den här spelar ut i metan …

DruidNeutral
2 x Innervate1 x galen alkemist
2 x Lotus-märket1 x tjärkrypare
2 x Druid of the Swarm2 x Bonemare
2 x Power of the Wild
2 x vild tillväxt
2 x vrede
1 x Crypt Lord
1 x Fandral Staghelm
2 x Mire Keeper
2 x Strongshell Scavenger
1 x Living Mana
2 x näring
2 x spridpest
1 x Malfurion den Pestilenten
2 x Ultimate Infestation

Välj och kopiera den långa ID-strängen nedan och skapa sedan ett kort i Hearthstone för att exportera detta kort till ditt spel.

Däckimport-ID: AAECAZICBqEGrqsChsECysMCkdACmdMCDF / + AfcDxAbkCL6uAs27ApvNAqDNAofOAqbOAo7QAgA =

Kortbyten

– 1 Tar Creeper, – 1 Crazed Alchemist / + 2 Swipe

Om aggro-däck torkar ut dig för snabbt, kan du köra en svep eller två hjälpa till att hålla bort det tidiga trycket.

– 1 Tar Creeper / + 1 The Lich King

Att lägga till The Lich King kan vrida däcket mer mot ett starkare senspel och ge dig några extra alternativ från de extra korten det genererar.

– 1 Crazed Alchemist / + 1 Savage Roar

Utrymmet är svårt att hitta men en Savage Roar kompenserar för bristen på aggressiva alternativ i kortlekarna och synergierar bra med de flera minion-kallande korten.

– 1 Crazed Alchemist / + 1 The Black Knight

Detta ger däcket mer konsekvent avlägsnande mot hånade hantlangare, så att du kan skicka direkt till en motståndares livstid.


Strategier mot varje klass:

Druid – Medan Midrange Druid är ett av de mindre optimala däcken jämfört med den enorma kraften hos Jade, Aggro och Token Druid finns det fortfarande tillräckligt med kortkvalitet inom kortlekarna för att tävla. I likhet med Hunter-strategin kan du styra Aggro Druid med hånade hantlangare och de mer kraftfulla sena spelkorten. Du vill dock påskynda saker mot Jade, eftersom det inte finns något sätt att du värdesätter det däcket!

Jägare – Med ett beroende av minions och ingenting i vägen för ombord rensas, det finns en chans att du kan bli överväldigad av en snabb start från Hunter. Att rampa snabbt för att nå kort för sena spel som Living Mana och Spreading Plague hjälper dig att tävla om brädet, medan du fördröjer med lekens billiga hånade hantlangare i det tidiga spelet.

magiker – Denna match-up är tuff för Midrange Druid eftersom däcket saknar den överraskande slutliga stansen av skador som kan komma igenom alla förseningar och fryseffekter som Mage-däck körs just nu. Du vill också undvika överdrivet engagemang i potentiella Doomsayer- och Frost Nova-kombinationer som torkar ditt staplade bräde från planeten. Ramp hjälper dig att komma framåt, men du vill också ha lite tur att undvika korten som kan förstöra dig.

Paladin – Med en nästan perfekt dragning riskerar Murloc Paladin att vara en ostoppbar kraft för Midrange Druid att hantera – oavsett hur många hånar du lägger i vägen! Kontrollmatchningen är inte heller särskilt gynnsam, så var försiktig med hur långt du sträcker dig till Equality / Consecrate eller Wild Pyromancer. Om du kan undvika dessa borttagningskort eller börja snabbare än Paladin, kan du smyga ut en vinst.

Präst – Återigen kan det här vara en svår match utan någon slutlig skada på skurar. Priest har dock inte så många alternativ att fördröja som Mage så att ett snabbt tillvägagångssätt kan vara framgångsrikt här. Med förekomsten av Highlander Priest kan du också lättare veta när deras tavlor har spenderats och hålla fast i en stor kombinationsruta för att generera en massa buffade minions.

Skurk – Med alla defensiva alternativ i det här däcket, bör dina hånade minions sluka allt Rogue kastar på dig. Utanför en Vanish är det väldigt lite de kan göra när du har fastställt din närvaro i styrelsen. När du väl har buffat din rad av hantlangare och nått dina senkort-kort kommer matchen att snöboll till din fördel.

Schaman – Shaman som försöker överväldiga dig med ett bräde fullt av minions kan faktiskt fungera för dig om du kan överleva och dra av en enorm spridande pest i Mark of the Lotus / Power of the Wild-pjäsen. En sak att vara särskilt försiktig med är dock hur mycket du förbinder dig till en shaman som fortfarande kan hålla Devolve. Att fylla upp din sida av brädet med buffad Living Mana kan se imponerande ut, men om de kastar Devolve kan du säga adjö till dina Mana-kristaller!

Trollkarl – Druid kämpar verkligen mot stora hantlangare, så det kan vara problematiskt att komma upp mot Control Warlock-däcket som dyker upp på stegen just nu. Däcket kämpar inte från brist på anständiga läkningsalternativ så att du vill hota deras liv totalt så mycket som möjligt. Med deras överdrivna brädor kan det också vara svårt att få några av dina kombinationer att hålla fast. Det är dock inte ett särskilt populärt kortlek och du kan mildra några av de potentiella fallgroparna med korttekniska alternativ.

Krigare – Med din omfattande lista över hånar och en handfull tidiga spelalternativ bör du vara i en anständig position för att uttömma Pirate Warrior för sina resurser och ta över i det sena spelet. Mot kontroll, sök efter rampkort tidigt och försök att komma långt före krigare. Du vill få ner dem innan de kan bygga upp för mycket rustning. Var försiktig med bråk om du också går bredvid brädet.

Fler fantastiska Druid-guider:

Midrange Druid Mulligan guide

Det är uppenbarligen mycket knepigt att ge hårda och snabba Mulligan-råd i början av en ny meta. Vi vet trots allt inte vad dina motståndare sannolikt kommer att använda och därför kan vi bara ge den bredaste översikten över hur du ska planera dina tidiga vändningar.

Med detta sagt har Druid fortfarande det klassiska rådet. Innervat och vild tillväxt är avgörande håll, eftersom de gör att du kan göra mer arbete tidigare. Ju tidigare du kan popa Wild Growth i synnerhet, desto mer kommer du att dra nytta av dess resursförbättring under en hel match.

När det gäller minions, verkar Druid of the Swarm och Crypt Lord som naturliga behållare med tanke på den relativt knappa mängden tidig spelnärvaro du har. Två hantlangare kan vara mer än tillräckligt för att släppa en buff på, så överväga att hålla en Mark of the Lotus om du sannolikt kommer att ha en tidig närvaro ombord etablerad snabbt.

När saker och ting har stabiliserats kommer vi att se över det här avsnittet i vår guide och uppdatera det avsevärt! Vi får också en ögonblicksbild av hjälte-för-hjälte så att du snabbt kan hänvisa till vad du behöver behålla eller kasta tillbaka vid ett visst möte.

Spara upp till 40% på dina Hearthstone-kortpaket med Amazon Coins.

Du får billigare kort samtidigt som du stöder den fortsatta utvecklingen av Metabomb. Vår Amazon-myntguide har mer detaljer.

Midrange Druid-tips, kombinationer och synergier

Här är köttet från den första upplagan av vår guide. I det här avsnittet hittar du en nedbrytning av alla kombinationer du måste spela med. Detta borde representera tillräckligt med strategiråd för att du ska kunna komma igång åtminstone!

– Casting Innervate gratis låter dig spela en minion eller trollformel som kostar två Mana mer än dina nuvarande reserver på samma tur.

– Wild Growth ger dig en enda Mana-fördel under resten av matchen. Om du spelar det på Turn 10 får du ett kort som heter Excess Mana som kan bytas – gratis – mot ett annat kort från toppen av din kortstapel.

– Följande kort kan alla användas för att öka den närvaro du har skapat: Mark of the Lotus, Strongshell Scavenger och Power of the Wild.

– Crypt Lord får en extra Armor-poäng för varje minion som därefter kallas in på brädet. Det har en uppenbar synergi med Crazed Alchemist, som kommer att byta runt målets Attack and Health-statistik!

– Om Fandral Staghelm är ute på tavlan kommer följande ‘Välj en’ -kort att utlösa båda effekterna: Druid of the Swarm, Power of the Wild, Wrath, Mire Keeper, Nourish och Malfurion the Pestilent.

– Spreading Plague fungerar som ett sätt att utjämna din närvaro med motståndarens på brädet. Om fienden efter att ha kastat den fortfarande har fler hantlangare, kommer den att kastas igen. Du kan se hur snyggt detta sedan spelar in i dina olika buffingsalternativ (se ovan).

– Det är inte en kombination som sådan, men Bonemare har uppenbar kraft i det här däcket. Du kommer nästan säkert att ha någon form av styrelse närvaro när Turn 7 kommer runt, och du kan sedan buffa ett mål och ge det Taunt också!

Avancerade tips

– Det är ofta värt att hålla på kort som Living Mana och Spreading Plague tills du kan kombinera dem med Mark of the Lotus och Strongshell Scavenger. Att vänta på tillräckligt med Mana för att använda dem båda på samma sväng – eller få lite hjälp med en Innervate – kan skapa en mäktig närvaro på brädet som din motståndare kommer att kämpa för.

– Med tanke på Druids begränsade alternativ för att hantera stora minions, kan det vara värt att överväga hur du också kan använda Crazed Alchemist defensivt i däcket. Kombinationen med Crypt Lord är onekligen frestande, men du kan också ta ut en av din motståndares höga hälsa och låga attackhanterare genom att byta siffror runt. En Ysera är mycket mindre av en fråga när den bara har fyra hälsa!

– Tidigare har Nourish nästan uteslutande använts för ytterligare kortdragning. Med införandet av Ultimate Infestation hör dock dessa dagar till det förflutna. Det är nu nästan alltid mer fördelaktigt att ta de extra Mana-kristallerna med Nourish så att du kan komma till Ultimate Infestation snabbare. Var dock försiktig så att du inte överdrager!

Relaterade Artiklar

Back to top button