Microsofts patentdetaljer vikbar telefon med 3 skärmar

Microsofts Surface Duo är en hopfällbar telefon, men den är beroende av två skärmar snarare än en som viks. Ett nytt patent föreslår dock att Microsofts framtida hopfällbara telefoner kan sluta använda tre skärmar, vilket effektivt ger oss en Surface Trio.

Surface Duo är ett mycket mer hållbart grepp om den hopfällbara telefonen, men den har ett gångjärn i mitten vilket ger ett märkbart mellanrum mellan de två skärmarna när de är öppna. Som Windows Latest rapporterar föreslår ett nytt Microsoft-patent att en lösning på gapet är möjlig genom att lägga till en tredje, mycket tunn central skärm.

Med en tredje bildskärm placerad mellan de två huvudskärmarna, kan gångjärnsgapet / mekanismen potentiellt döljas bakom den. På det sättet, när telefonen är öppen, kan alla tre skärmarna sitta ihop sömlöst med bara de tunnaste linjerna mellan dem. Denna så kallade “edge screen” kan begränsas till att visa olika typer av information beroende på enhetens orientering.

Diagrammen i patentet antyder att kantskärmen kan vara dubbelsidig, vilket innebär att den kan visa en tunn remsa information när telefonen är stängd eller lägga till ytterligare skärmutrymme när telefonen är öppen. I båda fallen är det meningsfullt att kantskärmen visar information som du vanligtvis hittar högst upp på en skärmtelefons skärm, inklusive batterilivslängd, meddelanden om meddelanden, tid, datum och inkommande samtalsuppgifter när så är lämpligt. När det är öppet, skulle det också vara ett bra ställe att hitta webbläsarflikar eller för att göra det lättare att skjuta en öppen app eller ett dokument från en av huvudskärmarna till den andra.

För tillfället förblir kantskärmen bara en idé, men en som är mycket meningsfull om vikningsskärmar med gångjärn blir populära.

Relaterade Artiklar

Back to top button