Microsofts patent föreslår att vi får en Surface Cooling Dock

Att hantera värme inne i en bärbar dator är en avvägning mellan att hålla enheten tunn och tyst samtidigt som prestandan stryks till ett minimum. Ett nyligen avslöjat Microsoft-patent föreslår dock ett annat sätt att hålla mobil hårdvara cool.

Som Windows Central rapporterar publicerades ett patent vid United States Patent and Trademark Office den 12 maj med titeln “Thermal Dock for a Mobile Computing Device.” Microsoft lämnade ursprungligen patentet tillbaka den 17 juli 2019. Det beskriver en docka som består av en kylfläns och fläktar som är utformade för att dra bort värme från vilken enhet som helst som sitter ovanpå den.

Docken är beroende av en enhet med magneter inbäddade i basen för att hålla den i kontakt med dockan och hållas på rätt plats. Kylflänsen är fjäderbelastad, vilket skulle säkerställa att den trycks mot höljet på enheten som kyls och att kontakten inte går sönder eller åtminstone är mycket svårare att bryta.

Eftersom dockan kräver att magneter finns i en enhet, tyder detta på att Microsoft kan prioritera att göra Surface-enheter kompatibla med den och därför starta den som ett Surface-märkt tillbehör. Skulle dock någon vilja ha det? Om Microsoft kunde garantera en prestandaförbättring för den anslutna enheten kan det verkligen visa sig vara populärt, särskilt om priset hölls ganska lågt.

För tillfället är kyldockan bara ett patent och kanske aldrig ser dagens ljus som en produkt. Det visar dock att Microsoft funderar på sätt att skilja sig från konkurrenterna.

Relaterade Artiklar

Back to top button