Microsofts oro för antitruststämning gjorde det svårare att slå Android: Bill Gates

Bill Gates, Bill Gates på Windows Mobile och Android, Bill Gates Android-kommentar, Bill Gates på Windows Mobile-misstag Microsofts grundare Bill Gates har klandrat företagets antitrust-rättegång för att förlora Windows Mobile OS-striden mot Googles Android.

Microsofts grundare Bill Gates har skyltat företagets antitrust-rättegångsproblem för att ha förlorat Windows Mobile OS-striden mot Android och tillade att han tror att alla skulle vara på Windows Mobile om de inte fångades i antitrustutredningen. Gates gjorde kommentarerna kl The New York Times‘DealBook Conference, enligt en rapport om The Verge.

Gates sa, ”Det råder ingen tvekan om att antitruststämningen var dålig för Microsoft, och vi skulle ha varit mer fokuserade på att skapa telefonoperativsystemet och istället för att använda Android idag skulle du använda Windows Mobile. ”

”Om det inte hade varit för antitrustärendet … vi var så nära var jag alldeles för distraherad. Jag skruvade upp det på grund av distraktionen, ”tillade han. Gates avslöjade också att Microsoft missade möjligheten att starta Windows Mobile på en nyckel från Motorola, men han nämnde inte vilken Motorola-enhet. USA: s rättsliga avdelning hade undersökt Microsoft 1998 och ärendet avgjordes 2001. Microsoft nådde så småningom en förlikning i ärendet med den amerikanska rättsväsendet.

Windows Mobile går tillbaka ända till 1996, men det fick namnet Windows Mobile först 2003. År 2010 ersattes det av Windows Phone. Men Windows Phone eller Windows Mobile tog någonsin riktigt fart på smarttelefonmarknaden, med Android som blev den mest dominerande mjukvaran på mobilen.

Det här är inte första gången som Gates uttrycker ånger för att ha förlorat mobilstriden mot Googles Android. Tillbaka i juni hade han kallat förlora till Android sitt ‘största misstag någonsin’. Han sa att förlusten kostade företaget nära 400 miljarder dollar. ”Android är den vanliga telefonplattformen som inte är från Apple. Det var en naturlig sak för Microsoft att vinna. Det är verkligen vinnaren ta allt, hade han sagt.

För Microsoft var utmaningen för Windows Mobile och Windows Phone mycket. När Android växte i popularitet flockade utvecklare och tillverkare till Android. En annan utmaning var att Windows Mobile eller Phone aldrig riktigt fick den typ av appar och support från utvecklare som sågs på Android och iOS.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button