Microsofts OneDrive Personal Vault nu tillgängligt över hela världen

Microsofts OneDrive Personal Vault nu tillgängligt över hela världen

Tillbaka i juni tillkännagav Microsoft att dess molnlagringstjänst OneDrive var inställd på att få ett nytt skyddat lagringsområde som heter Personal Vault. Idag gjordes Personal Vault tillgängligt globalt för OneDrive-användare.

Vi är bortskämda för val när det gäller molnlagringstjänster, men säkerhet och förtroende är nyckeln, och Microsoft ökar det idag. Personal Vault är ett lagringsområde som endast kan nås med ett andra steg för identifiering, det vill säga ett fingeravtryck, ansikte, PIN-kod eller kod. Det är också begränsad åtkomst, vilket innebär att om du låser upp den och blir inaktiv under en kort tid låser den sig igen.

Det √§r inte till√•tet att dela filer som √§r lagrade i ditt personliga valv, vilket inneb√§r att du inte delar din viktigaste information av misstag. En funktion som kallas “skanna och skjuta” l√•ter dig automatiskt √∂verf√∂ra foton och skannade dokument till ditt personliga valv s√• att de aldrig l√§mnas i ett mindre s√§kert lagringsutrymme, t.ex. p√• din telefon. Och p√• Windows 10 krypteras personliga Arkiv-filer automatiskt BitLocker.

En Personal Vault-ikon (det ser ut som en säker) bör nu finnas i din OneDrive och genom att klicka på ikonen kan du börja använda det extra säkra lagringsområdet. Om du använder OneDrive gratis (5 GB) eller 100 GB plan kan bara tre filer lagras i Personal Vault. Office 365 Personal och Office 365 Home-prenumeranter har dock ingen sådan gräns.

Microsoft gjorde det också enklare att automatiskt säkerhetskopiera din Desktop, Documents and Pictures folder till OneDrive med hjälp av PC-mappbackup. Det är också möjligt att lägga till mer lagring nu i en Office 365-prenumeration i steg om 200 GB för så lite som $ 1,99 extra per månad.

Om du redan är en OneDrive-användare är Personal Vault en trevlig extrafunktion som du bör dra full nytta av för att skydda mycket viktiga eller känsliga filer. För alla andra hoppas Microsoft säkert att Personal Vault kommer att locka nya användare som annars skulle välja en Dropbox- eller Google Drive-prenumeration.