Microsofts internetspel kommer snart att kunna spelas upp

Microsofts internetspel kommer snart att kunna spelas upp

Om det behövdes en pÄminnelse om hur mycket Microsoft vill att vi alla ska köpa en ny dator och uppgradera till Windows 10 under processen, kommer en uppsÀttning klassiska Windows-spel att bli ospelbara. Support för Microsoft Internet Games upphör inom nÄgra veckor beroende pÄ ditt operativsystem.

Som Engadget rapporterar tillkÀnnagavs den 2 juli pÄ Microsoft Answers-webbplatsen. M. Hamer, en Microsoft-agent, förklarade att Microsoft Internet-spel inte lÀngre stöds för anvÀndare av Windows XP, Windows ME och Windows 7. NÀr support slutar beror pÄ vilken version av Windows som anvÀnds. För anvÀndare av Windows XP / ME sker det den 31 juli. För Windows 7-anvÀndare kommer det att hÀnda den 22 januari nÀsta Är.

Microsoft Internet Games bestÄr av Internet Backgammon, Internet Checkers, Internet Spades, Internet Hearts och Internet Reversi. Hearts och Reversi kom inte in i Windows 7, istÀllet fick de MSN Go som en del av uppstÀllningen. Om du fortfarande spelar nÄgot av dessa spel, sÀrskilt pÄ den nu gamla Windows XP / ME, Àr det dags att hitta alternativa webbaserade versioner eftersom du bara har 17 dagar pÄ dig att försvinna.

Det som Àr mest förvÄnande Àr hur lÀnge dessa spel har varit spelbara och stödda. Microsoft saknar ocksÄ ett trick genom att inte tillhandahÄlla OS-oberoende versioner för anvÀndare att fortsÀtta spela online, sÀrskilt eftersom det skulle ge gott om möjligheter att marknadsföra Windows 10 till en publik som uppenbarligen inte Àr sÀrskilt angelÀgen om att uppgradera.

Om varför Microsoft upphör med supporten, förklarar Hamer, “det Ă€r dags för oss att tillsammans med vĂ„ra hĂ„rdvaru- och programvarupartners investera vĂ„ra resurser i nyare teknik sĂ„ att vi kan fortsĂ€tta leverera fantastiska nya upplevelser.” Det Ă€r svĂ„rt att tro att det fanns mycket resurser som anvĂ€ndes för att hĂ„lla dessa speltjĂ€nster igĂ„ng.