Microsofts internetspel kommer snart att kunna spelas upp

Om det behövdes en påminnelse om hur mycket Microsoft vill att vi alla ska köpa en ny dator och uppgradera till Windows 10 under processen, kommer en uppsättning klassiska Windows-spel att bli ospelbara. Support för Microsoft Internet Games upphör inom några veckor beroende på ditt operativsystem.

Som Engadget rapporterar tillkännagavs den 2 juli på Microsoft Answers-webbplatsen. M. Hamer, en Microsoft-agent, förklarade att Microsoft Internet-spel inte längre stöds för användare av Windows XP, Windows ME och Windows 7. När support slutar beror på vilken version av Windows som används. För användare av Windows XP / ME sker det den 31 juli. För Windows 7-användare kommer det att hända den 22 januari nästa år.

Microsoft Internet Games består av Internet Backgammon, Internet Checkers, Internet Spades, Internet Hearts och Internet Reversi. Hearts och Reversi kom inte in i Windows 7, istället fick de MSN Go som en del av uppställningen. Om du fortfarande spelar något av dessa spel, särskilt på den nu gamla Windows XP / ME, är det dags att hitta alternativa webbaserade versioner eftersom du bara har 17 dagar på dig att försvinna.

Det som är mest förvånande är hur länge dessa spel har varit spelbara och stödda. Microsoft saknar också ett trick genom att inte tillhandahålla OS-oberoende versioner för användare att fortsätta spela online, särskilt eftersom det skulle ge gott om möjligheter att marknadsföra Windows 10 till en publik som uppenbarligen inte är särskilt angelägen om att uppgradera.

Om varför Microsoft upphör med supporten, förklarar Hamer, “det är dags för oss att tillsammans med våra hårdvaru- och programvarupartners investera våra resurser i nyare teknik så att vi kan fortsätta leverera fantastiska nya upplevelser.” Det är svårt att tro att det fanns mycket resurser som användes för att hålla dessa speltjänster igång.

Relaterade Artiklar

Back to top button