Microsofts Game Streaming Service xCloud lanseras nÀsta Är

Microsofts Game Streaming Service xCloud lanseras nÀsta Är

Microsoft kommer att lansera sin xCloud-spelströmningstjÀnst nÄgon gÄng nÀsta Är, nÀr den ocksÄ kommer att finnas tillgÀnglig pÄ datorer.

Under den senaste mĂ„naden har Microsoft lĂ„tit spelare testa xCloud pĂ„ Android-smartphones och surfplattor som en del av en pĂ„gĂ„ende offentlig förhandsvisning. Men företaget har inte glömt bort datorer. “Du vill ha fler sĂ€tt att spela. Och vi Ă€r glada att meddela att vi 2020 kommer att föra Project xCloud till Windows 10-datorer”, sĂ€ger xClouds generaldirektör Catherine Gluckstein vid Inside Xbox-evenemanget i Storbritannien.

“Och naturligtvis stannar vi inte dĂ€r. Vi arbetar med massor av partners för att ta med Project xCloud till alla enheter dĂ€r du vill spela”, tillade hon.

NÀr xCloud lanseras kommer det dessutom att stödja en mÀngd olika Bluetooth-kontroller frÄn tredje part, tillsammans med de officiella Xbox One-trÄdlösa kontrollerna. Gluckstein namngav Razer Junglecat och Sony Dualshock 4-spelkontroller som exempel.

Ett annat anmÀrkningsvÀrt meddelande Àr att Microsoft lÄter dig strömma spel frÄn xCloud som du Àger. SÄ du behöver inte köpa ett spel igen om du köpte en kopia till din Xbox. IstÀllet kan du fortsÀtta spela den pÄ en xCloud-aktiverad smartphone eller surfplatta.

Utöver allt detta kommer xCloud att lĂ€ggas till Xbox Game Pass som en ny fördel. “Spelare kommer att kunna hitta, vĂ€lja och spela sina favoritspel var som helst och överallt”, sĂ€ger företaget i tillkĂ€nnagivandet.

Microsoft avstod frÄn att bli specifik pÄ lanseringsdatumet. Men företaget planerar först att utvidga den pÄgÄende offentliga förhandsgranskningen till 2020 genom att göra den tillgÀnglig pÄ ytterligare marknader som Kanada, Japan och mer i Europa.

För att locka fler spelare att testa tjÀnsten meddelade Microsoft att förhandsgranskningen av xCloud nu lÄter dig strömma och spela 50 olika Xbox-spel, inklusive Devil May Cry 5 och Tekken 7.

Förhandsgranskningen av xCloud Àr för nÀrvarande tillgÀnglig för spelare i USA, Storbritannien och Sydkorea. Vem som helst kan registrera sig för att delta, men du mÄste vÀnta pÄ e-postinbjudan frÄn Microsoft. För att strömma spelen behöver du en internetanslutning som stöder 10Mbps eller högre nedladdningshastighet, tillsammans med en kompatibel trÄdlös Xbox-kontroller.

För att driva xCloud har Microsoft installerat anpassade Xbox-enheter i företagets datacenter, som sedan kan strömma spelupplevelsen till din internetanslutna enhet. NÀr tjÀnsten officiellt lanseras kommer xCloud att tÀvla mot Googles rivaliserande spelströmmande erbjudande Stadia, som kommer nÀsta vecka.