Microsofts Cloud Gaming Service, Project xCloud, expanderar till iPhones i Beta Test

Ett begränsat antal iPhone-ägare kan nu testa Microsofts kommande molntjänst, Project xCloud.

Sedan förra hösten har företaget bjudit in spelare att testa molntjänsten, som lovar att låta dig njuta av Xbox-spel utan att ansluta till konsolen. Med Project xCloud kan kunderna streama sina favorittitlar till en telefon, surfplatta eller PC så länge de har tillgång till en 10 Mbps eller högre internetanslutning.

Tidigare var förhandsgranskningen av Project xCloud endast tillgänglig för användare på Android-telefoner och surfplattor. Men på onsdagen meddelade Microsoft att de äntligen kommer att utöka betatesten till Apples iOS-enheter.

Den kostnadsfria testperioden kommer att genomföras via Apples Testflight-tjänst, som begränsar antalet testanvändare till 10 000. Så intresserade spelare bör registrera sig snabbt. ”Vi räknar med att efterfrågan kommer att överstiga vår kapacitet och vi kommer inte att kunna ta emot alla sökande. Vi distribuerar inbjudningar att delta efter först till kvarn-principen, säger Microsoft i tillkännagivandet.

För närvarande är betatestet för iOS endast tillgängligt för användare i USA, Storbritannien och Kanada. Den andra varningen är hur inbjudna deltagare kommer att ha tillgång till bara en titel. Ett ytterligare krav är behovet av en Bluetooth-aktiverad Xbox One trådlös styrenhet. För att lära dig hur du registrerar dig har företagets blogginlägg detaljerade instruktioner om hur du registrerar sig som en iOS-deltagare.

Microsofts mål är att göra tjänsten också tillgänglig på Windows-datorer. Företaget planerar att lansera Project xCloud som en slutprodukt senare i år, vilket sätter det i konkurrens med spelströmningstjänsterna från Google och Nvidia.

Vad xCloud kommer att kosta är fortfarande oklart. Men enligt Microsoft kommer du att kunna strömma spel du redan äger på din Xbox utan att behöva köpa produkterna igen. En annan fördel är hur Microsoft planerar att samla xCloud till $ 9,99 per månad Xbox Game Pass som en ytterligare funktion.

Relaterade Artiklar

Back to top button