Microsofts Bing kommer att ha nyckelplats på vissa nya Android-telefoner

Microsoft Corp.s Bing-sökapp kommer att visas som en nedladdningsprompt på nya Android-telefoner i Tyskland, Storbritannien och Frankrike efter att den vunnit slots i en Google-auktion för rivaler.

Google tillkännagav resultatet av sin auktion i oktober-december på tisdag, där info.com vann slots på en valskärm för nya Android-telefoner i alla 31 länder, PrivacyWall vann slots i 22 länder, GMX i 16 länder och Bing i 13 länder. DuckDuckGo vann bara åtta slots på mindre marknader, ned från en slot i varje land under den senaste perioden.

Alphabet Inc: s sökenhet beställdes av Europeiska unionen 2018 för att hitta sätt att avhjälpa sin makt över sökning på mobiltelefoner. Google har en stabil marknadsandel på 97% för sökning i Europa, enligt siffror från Statcounter för augusti. Google bestämde sig för att auktionera ut tre platser till rivaler för att visas på en skärm där de bad användarna att välja dem som standard. Auktionsprocessen har ännu inte genererat många nedladdningar för rivaler.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

Relaterade Artiklar

Back to top button