Microsofts arbetare kräver att det släpper 480 miljoner US-dollar-arméavtal

Microsofts bredband, bredbandsleverantörer, Brad Smith Microsoft, bredbandsanslutning, Microsoft Airband Initiative, landsbygdens bredbandsanslutningar, US FCC, Microsofts bredbandsinitiativ, bredbandsleverantörer, Microsoft Microsoft vann ett kontrakt i november för att förse armén med minst 2500 prototyper av förstärkta verklighetsheadset. (Fil)

Vissa Microsoft Corp-anställda krävde på fredag ​​att företaget skulle säga upp ett hårdvarukontrakt på 480 miljoner dollar för att leverera den amerikanska armén, där 94 arbetare undertecknade en framställning och uppmanade företaget att sluta utveckla “alla vapenteknologier”.

Organisationsinsatsen, som beskrivs av Reuters av tre Microsoft-medarbetare, erbjuder det senaste exemplet under det senaste året av teknikanställda som protesterar mot samarbete med regeringar om ny teknik.

Microsoft vann ett kontrakt i november för att förse armén med minst 2500 prototyper av förstärkta headset, som digitalt visar kontextuell information framför användarens ögon. Regeringen har sagt att apparaterna skulle användas på slagfältet och i utbildning för att förbättra soldaternas “dödlighet, rörlighet och lägesmedvetenhet.”

I framställningen till Microsofts chefer, publicerad på Twitter, sa arbetarna att de “inte registrerade sig för att utveckla vapen, och vi kräver ett ord om hur vårt arbete används.” De uppmanade företaget att utveckla ”en policy för acceptabel användning av allmänheten” för sin teknik och en extern granskningsnämnd för att offentligt genomdriva den.

Microsoft sa i ett uttalande att det alltid uppskattar feedback från anställda. Det hänvisade också till ett blogginlägg från oktober av dess president, Brad Smith, där han sa att företaget fortfarande var engagerat i att hjälpa militären och skulle förespråka lagar för att säkerställa ansvarsfull användning av ny teknik.

Den amerikanska armén gav inte omedelbar kommentar. Aktier i Microsoft föll med 7 cent till 110,90 dollar efter timmar på fredag.

Även om många regeringar vill utnyttja expertis från de största amerikanska teknikföretagen, har anställdes motstånd lagt till en ny utmaning för redan komplicerade relationer.

Arbetarens pushback ledde Alphabet Inc förra året till att meddela att det inte skulle förnya ett Pentagon-kontrakt där dess artificiella intelligens-teknik används för att analysera dronebilder.

I andra fall har anställdas kritik bjudit in större offentlig granskning av affärer, såsom 10 miljarder dollar cloud computing-kontrakt som ännu inte tilldelats och olika kontrakt med US Immigration and Customs Enforcement.

En Microsoft-arbetare, som talade på anonymitetsnivå, sa att det var oklart om något av de ledande framställarnas arbete ingick i arméavtalet. En annan sa att flera arrangörer arbetar i företagets molndatoravdelning, som konkurrerar med konkurrenterna Google Cloud och Amazon Web Services för att få mer statligt arbete.

Microsoft förväntas avslöja uppdateringar av HoloLens, dess headset för företag och regeringar, under ett evenemang på Mobile World Congress-konferensen i Barcelona på söndag.

Relaterade Artiklar

Back to top button