Microsoft Workers lyssnade pÄ Xbox Voice Inspelningar

Microsoft Workers lyssnade pÄ Xbox Voice Inspelningar

Alla röstkommandon som du gjort till en Xbox One under Ären kan ha hörts av Microsofts mÀnskliga kontraktsanstÀllda, inklusive ljud som konsolen spelat in av misstag.

Övningen hade pĂ„gĂ„tt sedan Ă„tminstone 2014, enligt Motherboard, som talade med flera entreprenörer som var involverade i arbetet. Företaget anvĂ€nde arbetarna för att förbĂ€ttra röstigenkĂ€nningsfunktionerna i spelkonsolen, som kunde aktiveras genom att komma Ă„t företagets röstassistent Cortana eller Kinect-kontrollsystemet.

Men samma praxis kan ha avslöjat integriteten för Xbox-Àgare som förmodligen aldrig var medvetna om att en mÀnniska kunde lyssna. En före detta entreprenör sa till moderkortet att de röster han hörde ofta verkade vara barn.

Röstaktivering pÄ Xbox Àr inte heller perfekt; vid vissa tillfÀllen spelade en konsol felaktigt in Àgaren som talade och skickade röstdata till Redmond, sa entreprenörer till moderkortet.

Microsoft avslutade nyligen praxis. “Vi slutade granska allt röstinnehĂ„ll som tagits via Xbox för produktförbĂ€ttringsĂ€ndamĂ„l för ett antal mĂ„nader sedan, eftersom vi inte lĂ€ngre ansĂ„g att det var nödvĂ€ndigt, och vi har inga planer pĂ„ att starta om recensionerna”, sĂ€ger företaget till PCMag i ett uttalande.

Microsoft Àr inte ensam om att anvÀnda mÀnskliga arbetare för att granska röstkommandon riktade mot hÄrdvaruprodukter. Under de senaste mÄnaderna har Amazon, Apple och Google ocksÄ granskats för att göra detsamma för att förfina röstigenkÀnningsfunktionerna pÄ sina smarta högtalare och röstassistentprogramvara. I vissa fall har de involverade mÀnskliga arbetarna slutat höra utdrag av privata konversationer frÄn kunder, tillsammans med information som identifierar dem.

I Microsofts fall anger företagspolicyn att det kan granska kundens ljudinspelningar i syfte att förbÀttra produkter eller tjÀnster. Det nÀmndes dock tidigare att en mÀnsklig personal inte kunde genomföra dessa recensioner, enligt moderkortet.

Fortfarande minskar Microsoft integritetsriskerna. “Vi har lĂ€nge varit tydliga att vi samlar in röstdata för att förbĂ€ttra röstaktiverade tjĂ€nster och att denna information ibland granskas av leverantörer,” berĂ€ttade företaget PCMag.

ÄndĂ„ uppdaterade Microsoft nyligen sin integritetspolicy för att tydligare sĂ€ga att en mĂ€nsklig arbetare ibland kan granska de personuppgifter de fĂ„r frĂ„n kunder som en del av produktförbĂ€ttringsprocessen. “Vi fĂ„r alltid kundtillstĂ„nd innan vi samlar in röstdata, vi vidtar Ă„tgĂ€rder för att avidentifiera röstavsnitt som granskas för att skydda mĂ€nniskors integritet, och vi krĂ€ver att hanteringen av dessa uppgifter hĂ„lls enligt de högsta integritetsstandarderna i lagen,” tillade Microsoft.

I vissa fall kommer personal ocksĂ„ att granska röstinspelningar som en Xbox-anvĂ€ndare skickar till en annan spelare nĂ€r en rapport har gjorts som hĂ€vdar att inspelningen bryter mot Microsofts anvĂ€ndarvillkor. “Detta görs för att hĂ„lla Xbox-communityn sĂ€ker och anges tydligt i vĂ„ra Xbox-anvĂ€ndarvillkor”, tillade Microsoft.

Företaget sĂ€ger att det arbetar med “ytterligare steg” för att ge konsumenterna mer kontroll över sin integritet med Microsoft-produkter. Under tiden har företaget en integritetspanel som lĂ„ter dig rensa alla röstinspelningar du har gjort via Microsoft.

Förra mÄnaden tog företaget bort Cortana frÄn Xbox One som en röstassistent som du kan aktivera pÄ ett headset. Du kan dock fortfarande anvÀnda Cortana pÄ konsolen genom att prata i Cortana-appen pÄ en iOS-, Android- eller Windows-enhet.