Microsoft Workers lyssnade på Xbox Voice Inspelningar

Alla röstkommandon som du gjort till en Xbox One under åren kan ha hörts av Microsofts mänskliga kontraktsanställda, inklusive ljud som konsolen spelat in av misstag.

Övningen hade pågått sedan åtminstone 2014, enligt Motherboard, som talade med flera entreprenörer som var involverade i arbetet. Företaget använde arbetarna för att förbättra röstigenkänningsfunktionerna i spelkonsolen, som kunde aktiveras genom att komma åt företagets röstassistent Cortana eller Kinect-kontrollsystemet.

Men samma praxis kan ha avslöjat integriteten för Xbox-ägare som förmodligen aldrig var medvetna om att en människa kunde lyssna. En före detta entreprenör sa till moderkortet att de röster han hörde ofta verkade vara barn.

Röstaktivering på Xbox är inte heller perfekt; vid vissa tillfällen spelade en konsol felaktigt in ägaren som talade och skickade röstdata till Redmond, sa entreprenörer till moderkortet.

Microsoft avslutade nyligen praxis. “Vi slutade granska allt röstinnehåll som tagits via Xbox för produktförbättringsändamål för ett antal månader sedan, eftersom vi inte längre ansåg att det var nödvändigt, och vi har inga planer på att starta om recensionerna”, säger företaget till PCMag i ett uttalande.

Microsoft är inte ensam om att använda mänskliga arbetare för att granska röstkommandon riktade mot hårdvaruprodukter. Under de senaste månaderna har Amazon, Apple och Google också granskats för att göra detsamma för att förfina röstigenkänningsfunktionerna på sina smarta högtalare och röstassistentprogramvara. I vissa fall har de involverade mänskliga arbetarna slutat höra utdrag av privata konversationer från kunder, tillsammans med information som identifierar dem.

I Microsofts fall anger företagspolicyn att det kan granska kundens ljudinspelningar i syfte att förbättra produkter eller tjänster. Det nämndes dock tidigare att en mänsklig personal inte kunde genomföra dessa recensioner, enligt moderkortet.

Fortfarande minskar Microsoft integritetsriskerna. “Vi har länge varit tydliga att vi samlar in röstdata för att förbättra röstaktiverade tjänster och att denna information ibland granskas av leverantörer,” berättade företaget PCMag.

Ändå uppdaterade Microsoft nyligen sin integritetspolicy för att tydligare säga att en mänsklig arbetare ibland kan granska de personuppgifter de får från kunder som en del av produktförbättringsprocessen. “Vi får alltid kundtillstånd innan vi samlar in röstdata, vi vidtar åtgärder för att avidentifiera röstavsnitt som granskas för att skydda människors integritet, och vi kräver att hanteringen av dessa uppgifter hålls enligt de högsta integritetsstandarderna i lagen,” tillade Microsoft.

I vissa fall kommer personal också att granska röstinspelningar som en Xbox-användare skickar till en annan spelare när en rapport har gjorts som hävdar att inspelningen bryter mot Microsofts användarvillkor. “Detta görs för att hålla Xbox-communityn säker och anges tydligt i våra Xbox-användarvillkor”, tillade Microsoft.

Företaget säger att det arbetar med “ytterligare steg” för att ge konsumenterna mer kontroll över sin integritet med Microsoft-produkter. Under tiden har företaget en integritetspanel som låter dig rensa alla röstinspelningar du har gjort via Microsoft.

Förra månaden tog företaget bort Cortana från Xbox One som en röstassistent som du kan aktivera på ett headset. Du kan dock fortfarande använda Cortana på konsolen genom att prata i Cortana-appen på en iOS-, Android- eller Windows-enhet.

Relaterade Artiklar

Back to top button