Microsoft Windows maj 2019-uppdatering är här: Allt du behöver veta

Windows 10, Microsoft, Windows 10 maj uppdatering, Microsoft maj uppdatering Liksom alla tidigare Windows 10-uppdateringar ger den här också ett antal nya funktioner, buggfixar och mer.

Microsoft har släppt en ny uppdatering genom Windows Insider-programmets Release Preview-ring, som fokuserar på förbättrad kvalitet. Nu har företaget börjat lansera uppdateringen för allmänheten i en uppmätt och strykt strategi. Företaget säger att detta gör det möjligt för dem att studera enhetens hälsodata.

Liksom alla tidigare Windows 10-uppdateringar ger den här också ett antal nya funktioner, buggfixar och mer. Dessa funktioner inkluderar ett nytt ljustema, Windows Sandbox, Kaomoji och mer.

Microsoft rullar ut uppdateringen gradvis till alla Windows 10-användare, så du kanske inte får uppdateringen på en tid. För att kontrollera om ditt system har fått Windows 10 maj 2019-uppdateringen kan du gå till Windows Update-inställningarna genom att gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update> Sök efter uppdateringar. När uppdateringen dyker upp klickar du på nedladdning och installation och sedan är du klar.

Den största visuella förändringen som Microsoft introducerar med Windows 10 maj 2019-uppdateringen är dess nya lätta tema. Det blir standardtemat för alla Windows 10-hemanvändare. Det är i grunden en vit version av det mörka temat, som kom förinstallerat med Windows 10 från början.

Läs också: Trumpförbud: Nu tar Microsoft bort bärbara Huawei-datorer från sin webbutik

Denna uppdatering introducerar också en ny Windows Sandbox-funktion, som gör det möjligt för användare att starta en isolerad skrivbordsmiljö för att köra okända .exe-filer på. Det skapar en tillfällig skrivbordsmiljö för att isolera en viss app till den sandlådan. Sandlådan är helt disponibel, vilket innebär att när du är klar med dina uppgifter kan du stänga sandlådan och den kommer att raderas helt utan spår av den kvar.

Andra funktioner inkluderar möjligheten att döda in integrerade appar, ta bort inbyggda appar, ny ljusstyrka, Kaomoji, köra skrivbordsappar i Windows blandad verklighet, pausa uppdateringar och logga in med ett lösenordsfritt Microsoft-konto. Microsoft har också separerat Cortana och Search, samtidigt som företaget har rensat startmenyn och gjort det mindre rörigt.

Läs också: Sonys affär med Microsoft förblindade sitt eget PlayStation-team

Alla dessa nya funktioner och buggfixar är intressanta, men Windows May-uppdateringen kommer också med en noll-dagars sårbarhet. Sårbarheten upptäcktes först av en forskare som heter SandboxEscaper, som publicerade exploateringskoden på GitHub och också släppte en demo-video om sårbarheten som utnyttjas.

Denna nya sårbarhet kan ge tredjeparts åtkomst till en helhets maskin genom att ge dem administratörsåtkomst via den lokala privilegieringsupplösningsprocessen (LPE). Enligt SandboxEscaper kan denna metod användas för att få tillgång till en användares dator, men när den används med andra metoder kan den skada som uppstått öka. Från och med nu är det okänt när Microsoft släpper en fix för denna sårbarhet.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button