Microsoft varnar cirka miljoner anvÀndare om ett systemproblem, rekommenderar uppdatering

Microsoft Windows

Microsoft Windows Felet har klassificerats som kritiskt och kan för nÀrvarande pÄverka system som kör Windows XP, 7 och server.

Microsoft har upptĂ€ckt en ny sĂ„rbarhet i sina fjĂ€rrskrivbordstjĂ€nster för Windows, kallad “maskbar”. Denna nya sĂ„rbarhet kan spridas automatiskt och företaget har hittills varnat nĂ€stan en miljon anvĂ€ndare globalt.

Enligt en rapport frĂ„n TechCrunch, Microsoft har gett ut en andra rĂ„dgivning, dĂ€r den uppmanar sina anvĂ€ndare att uppdatera sina system. Detta kommer att hjĂ€lpa dem att förhindra skadlig programvaruattack “BlueKeep”, som anvĂ€nder den “maskbara” sĂ„rbarheten för att fĂ„ full tillgĂ„ng till en anvĂ€ndares dator.

I ett blogginlÀgg, Microsofts chef för incidentrespons vid dess Security Response Center, Simon Pope sa att företaget Àr övertygat om att det finns en exploatering för denna sÄrbarhet. En fix har slÀppts och det har inte funnits nÄgra tecken pÄ en mask Ànnu. Detta betyder dock inte att anvÀndarna Àr ute i skogen. Han rekommenderar fortfarande att alla berörda system bör uppdateras sÄ snart som möjligt.

Felet har klassificerats som kritiskt och kan för nÀrvarande pÄverka system som kör Windows XP, 7 och server. Windows 8- och 10-anvÀndare Àr inte sÄrbara för det nya felet.

LÀs ocksÄ: Microsoft Windows maj 2019-uppdatering Àr hÀr: Allt du behöver veta

Med tanke pÄ att Windows XP och 7 utgör en stor bit av aktiva system globalt, rekommenderas det att anvÀndarna Àr försiktiga och om möjligt uppdaterar sina system omedelbart.

Enligt rapporten kan sÄrbarheten anvÀndas för att köra kod pÄ systemnivÄ pÄ distans, vilket i sin tur ger angriparen full tillgÄng till offrets dator.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.