Microsoft uppmanar spelare att testa xCloud Streaming Service

Du kan nu registrera dig för att prova Microsofts kommande spel-streamingtjänst, xCloud, som börjar en begränsad allmän förhandsvisning nästa månad.

Inbjudna kunder kan streama Xbox-spel på sina Android-smartphones och surfplattor. Deltagarna får fri tillgång till titlar som nyligen släppta Gears 5, Halo 5: Guardians, Sea of ​​Thieves och Killer Instinct.

Kvalificerade spelare behöver en 5 GHz Wi-Fi eller mobil dataanslutning som kan nå nedladdningshastigheter på 10 Mbps eller högre; testanvändare i USA och Storbritannien kan vara på vilken trådlös operatör som helst. De behöver också en smartphone / surfplatta med minst Android 6.0 och en Bluetooth-aktiverad Xbox One trådlös handkontroll.

xCloud Test

En av transportörerna som deltar i testet är T-Mobile, som planerar att streama spelen med sitt 4G LTE-nätverk. Båda företagen hoppas att testet hjälper dem att förfina tekniken bakom molnspel. Microsoft har redan utrustat sina datacenter med Xbox One-komponenter för att köra spelen och skicka data online. Bredbandsleverantörer och operatörer som T-Mobile behöver då sömlöst kanalisera data över sina nätverk och ner till kundenheter utan mycket fördröjning.

Den stora fördelen med molnspel är att du inte längre behöver köpa en spelkonsol på 300 $; du kan helt enkelt strömma upplevelsen på dina befintliga enheter när du är på språng. Men på den nedre sidan kommer du att slänga massor av data. Det är därför T-Mobile begränsar xCloud-testet till dem med en obegränsad dataplan.

För tillfället lanserar Microsoft endast testet för konsumenter i USA, Storbritannien och Sydkorea. “Vi förväntar oss att många kommer att registrera sig för ett begränsat antal platser och inbjudningar kommer kanske inte att skickas förrän flera månader efter registrering”, säger företagets xCloud-webbplats.

Förhandsgranskningen kommer att pågå tills “kunder konsekvent rapporterar en fantastisk, rolig upplevelse och tekniken uppfyller våra interna kvalitetsstandarder”, sa Microsoft i dagens tillkännagivande. Företaget kommer att lägga till fler speltitlar i försöket över tiden.

För att registrera dig behöver du ett Microsoft-konto. Företaget kommer sedan att skicka ett e-postmeddelande till dig om du har valts ut för rättegången.

Relaterade Artiklar

Back to top button