Microsoft tittar på AI för att bekämpa cyberattacker från nyåldern

Microsoft, Cyber ​​Security, Cyber ​​Security Engagement, Windows Defender Advanced Threat Protection, Windows Defender ATP, ransomware, ransomware attack, ransomware cyber attacker, Petya cyber attacker, Artificial Intelligence, AI, antivirus, windows update, Technology, Tech news, Indian Express I den kommande Windows Fall Creators Update kommer företaget att driva Windows Defender Advanced Threat Protection (Windows Defender ATP) med sin molnbaserade säkerhetsinformation. (Källfilen)

För att avvärja cyberattacker från nyålders ransomware som ‘Petya’ som har påverkat flera företag och institutioner i världen har Microsoft meddelat att de skulle infundera artificiell intelligens (AI) i sin antivirusstack. I den kommande Windows Fall Creators Update kommer företaget att driva Windows Defender Advanced Threat Protection (Windows Defender ATP) med sin molnbaserade säkerhetsinformation.

“Det flyttar oss från en värld av isolerade försvar till ett smart, sammankopplat och samordnat försvarsnät som är mer intelligent, enkelt att hantera och ständigt utvecklas”, säger Avi Sagiv, huvudprogramchef, Windows Defender ATP på Microsoft, i en blogginlägg. ”Vårt inledande fokus var att minska den tid det tar företag att upptäcka, undersöka och svara på avancerade attacker. Vi erbjuder en uppsättning nya förebyggande funktioner som är utformade för att stoppa attacker när de inträffar och innan de påverkar, tillade han.

Den nya cyberattacken Petya började massivt drabba dussintals företag och institutioner i världen, från och med Ryssland och Ukraina på tisdag, och spridas till Asien, Australien och USA.

”Vi kommer också att tillhandahålla en enda glasupplevelse för säkerhetspersonal. Detta innebär att säkerhetshanteringsgrupper enkelt kan konfigurera en bred uppsättning Windows-säkerhetsstackteknologier genom en integrerad konfigurationshanteringsupplevelse. ”

Detta ger inte bara företag en fullständig bild av vad som händer på deras slutpunkter, utan kommer också att sätta dem i förarsätet för att snabbt reagera på hot när de händer. “Utnyttjande av vår molnbaserade säkerhetsinformation ger optik, sammanhang och verktyg som företag behöver för att snabbt undersöka och åtgärda incidenter”, tillade Microsoft.

Uppdateringen kommer att ha “Windows Defender Exploit Guard” som ger företag mer kontroll över att begränsa hur koden körs i datornätverk. Till exempel kommer användare att kunna uppdatera och köra maskinsökning med Windows Defender Antivirus, genomföra applikationsbegränsningar per maskin och blockera körning av okända filer med “Device Guard” -teknologi.

Kunder kan övervaka den allmänna säkerhetshälsan för slutpunkter, snabbt identifiera svaga punkter i deras nätverk och vidta nödvändiga upplösningsåtgärder. “Windows Defender ATP hjälper till att identifiera sårbara områden i slutpunkter genom att ge skyddspoäng över en bred uppsättning Windows-säkerhetsteknologier”, skrev Sagiv. För de som kör Windows 10 kommer uppdateringen att utveckla en signatur för ett nytt cyberhot så att andra användare kan skyddas såväl som det första offret.

Relaterade Artiklar

Back to top button