Microsoft till Badger Windows 7-användare med popup-popuper

Om du fortfarande använder Windows 7, gör dig redo för fler varningar från Microsoft som uppmanar dig att dumpa operativsystemet för Windows 10.

På tisdag introducerade Microsoft en ny uppdatering för Windows 7 som visar en “helskärmsavisering” som säger att företaget inte längre stöder operativsystemet.

Även om uppdateringen rullar ut idag visas helskärmsmeddelanden inte på berörda maskiner förrän den 15 januari 2020, dagen efter att Windows 7 officiellt tappar stöd. “Meddelandet kommer att förbli på skärmen tills du interagerar med det”, säger Microsoft i supportartikel om korrigeringsfilen.

Pop-up kommer att beskriva riskerna med att använda Windows 7, som fortsätter att fungera, men utan de senaste säkerhetsuppdateringarna från Microsoft. Som ett resultat kommer programvaran att vara sårbar för exploatering om hackare riktar sig mot systemet.

Den goda nyheten för Windows 7-användare är att popup-fönstret är lätt att bli av med. Meddelandet kommer att visas med tre alternativ att klicka på, vilket inkluderar “påminn mig senare”, “läs mer” eller “påminn mig inte igen.” “

Det är inte första gången företaget använder popup-fönster som ett sätt att uppmuntra Windows 7-konsumenter att uppgradera från operativsystemet. I april började Microsoft skicka ut en liknande anmälan över Windows 7-maskiner.

“Genom att starta påminnelserna nu är vårt hopp att du har tid att planera och förbereda dig för denna övergång”, skrev Microsofts vice president Matt Barlow tidigare i år. “Dessa meddelanden är utformade för att endast ge information och om du föredrar att inte få dem igen kan du välja ett alternativ för” meddela mig inte igen “, och vi kommer inte att skicka några ytterligare påminnelser till dig.”

Företaget erbjuder att förlänga Windows 7 säkerhetsuppdateringar till januari 2023, men alternativet gäller endast företagskunder som köper i volym. För att uppgradera till Windows 10 måste konsumenterna betala $ 139 eller köpa en ny dator.

Trots den hotande tidsfristen har Windows 7 fortfarande en marknadsandel på 27 procent av marknaden för stationära operativsystem, enligt data från NetApplications. Under tiden har Windows 10 ökat stadigt genom åren till 53 procent av marknaden.

Windows 7-aviseringsvarningarna kommer automatiskt via Windows Update i ett mjukvarupaket som också innehåller förbättringar och korrigeringar av operativsystemet. Så berörda användare borde antagligen fortfarande ladda ner det, även om det så småningom kommer att visa irriterande popup-fönster på din dator.

Relaterade Artiklar

Back to top button