Microsoft testar nytt Windows 10-grÀnssnitt för bÀrbara konvertibler

Microsoft testar nytt Windows 10-grÀnssnitt för bÀrbara konvertibler

Microsoft testar ett nytt grÀnssnitt för Windows 10 speciellt utformat för 2-i-1-bÀrbara konvertibler.

Det nya 2-i-1-grÀnssnittet aktiveras automatiskt nÀr den bÀrbara datorns konvertibla vÀxlar till en tablettstÀllning. Som du kan se nedan Àr layouten ganska lik den vanliga Windows 10-skrivbordslÀget, men med nÄgra justeringar.

Windows 2-i-1

Ändringarna inkluderar att öka avstĂ„ndet mellan alla olika applikationsikoner som visas i aktivitetsfĂ€ltet, som sitter lĂ€ngst ner pĂ„ skĂ€rmen. Detta bör göra det lĂ€ttare att vĂ€lja ikoner med ett fingertryck. För att skapa ytterligare utrymme har Microsoft kollapsat den lĂ„nga sökrutan i aktivitetsfĂ€ltet till en enda ikon.

En annan förÀndring Àr nÀr du öppnar File Explorer; anvÀndargrÀnssnittet tar automatiskt upp den beröringsoptimerade versionen av verktyget. Att trycka pÄ textfÀlt pÄ grÀnssnittet kommer ocksÄ automatiskt att utlösa pek-tangentbordet.

Det nya grÀnssnittet representerar ett alternativ till Windows 10: s befintliga surfplattelÀge, som 2-i-1-bÀrbara datorer automatiskt kan vÀxla till, men har ikoner i kakelstorlek som fyller upp skÀrmen.

“IstĂ€llet för att sĂ€tta pĂ„ surfplattelĂ€get nĂ€r du byter en 2-i-1-dator till en surfplattestĂ€llning slĂ„r detta bara pĂ„ förbĂ€ttringar av tangentpekare, men fortsĂ€tter med den vĂ€lbekanta skrivbordsupplevelsen”, sĂ€ger Microsoft-programchef Brandon LeBlanc i en tweet.

Fönster 10: s befintliga surfplattelÀge fortsÀtter att hÄlla fast, tillade han. Men 2-i-1-bÀrbara datorÀgare mÄste aktivera det manuellt.

Microsoft gör det nya 2-i-1-grÀnssnittet tillgÀngligt för betanvÀndare via Windows 10 Insider-programmet, som alla kan gÄ med i. Uppdateringen slÀpps i Preview Build 18970 (20H1).

Förutom det nya anvĂ€ndargrĂ€nssnittet kommer förhandsgranskningsversionen att lĂ„ta testanvĂ€ndare Ă„terstĂ€lla och Ă„terstĂ€lla en Windows 10-dator frĂ„n Microsofts molntjĂ€nst. “Det hĂ€r nya alternativet gör att du kan ladda ner Windows igen nĂ€r du behöver Ă„terstĂ€lla din enhet, vilket Ă€r praktiskt för de tillfĂ€llen du inte kan hitta USB-minnet som har Windows ISO som du förlorade för lĂ€nge, lĂ€nge sedan , “sa företaget.