Microsoft Teams Update, ny smart display syftar till att göra virtuella interaktioner mer ‘mänskliga’

Med tiotals miljoner nya användare som nu arbetar hemifrån tack vare COVID-19, har Microsoft varit upptagen med att uppdatera team, ökat antalet deltagare på skärmen till 49, lagt till bakgrundsbrusreducering och mer.

Idag lägger det till flera nya funktioner, inklusive Together-läge, som placerar videomötesdeltagare i samma virtuella rum, och en ny klass av hårdvaruenhet, Microsoft Teams Display, som ska tillverkas av partners som Lenovo och Yealink.

Ett nytt dynamiskt läge hämtar under tiden mest Zoom-funktioner som att markera högtalarfönstret och prioritera deltagare som delar video. Nya videofilter låter användare justera belysning och live emoji-reaktioner och meddelanden visas över din video som chattbubblor.

Utforska framtiden för arbete och utbildning

Microsoft Teams Together-läge
(Bild: Microsoft)

“När det kommer till [digital] omvandling, varje månad känns som motsvarande ett år. Vi har nått en böjningspunkt och framtiden för arbete och utbildning formas just nu, säger Jared Spataro, Microsofts VP för Microsoft 365 och Microsoft Teams.

Microsoft har utnyttjat sina kunder, sin egen forskning och forskare från tredje part för att lära sig formen av detta nya paradigm. “Arbetsytor och arbete blir mer flytande och förändras när, var och hur vi arbetar”, säger Spataro. Företaget fann att interaktioner på lag mellan 8 och 9 och mellan 18 och 20 har ökat med 15 till 23 procent, och lagchatt på lördag och söndag ökade med 200 procent.

När det gäller vårt arbete “har pandemin visat oss att vi kan göra mer utanför kontoret än vad vi någonsin hade trott.” Åttiotvå procent av cheferna förväntade sig mer flexibel arbete hemifrån efter pandemin, och 61 procent av skolorna räknar med att använda en hybrid inlärningsmiljö under det kommande läsåret.

Att arbeta hemifrån har gjort avlägsna arbetare mer empatiska för kollegor efter att ha sett sitt hemliv. På nackdelen är samarbete på distans och videomöten mer stressande än deras analoga motsvarigheter, vilket ökar gamma- och beta-hjärnvågor som indikerar överansträngning och trötthet. Sextio procent känner sig också mindre kopplade till kollegor.

Spataro säger att trenderna inte försvinner: Även i länder som till stor del har erövrat pandemin – Singapore, Sydkorea och Nya Zeeland – är teamets dagliga aktiva användare uppe med över 100 procent. De är nu också dubbelt så benägna att aktivera video än pre-pandemi.

Läs Microsofts fullständiga resultat i sin Work Trend Index Report.

Nya Microsoft Teams-funktioner

De nya lagfunktionerna adresserar tre mål: att få människor att känna sig mer anslutna och minska trötthet; göra möten mer inkluderande och engagerande; och effektivisera arbetet för att spara tid. Kort sagt, här är vad som är nytt:

Tillsammans läge

Detta nya visningsläge använder AI-segmenteringsteknik för att placera deltagare i en delad bakgrund.

Dynamisk vy

Detta hjälper till att prioritera videodeltagare och ger människor mer kontroll över vilket innehåll de ser. Den lyfter fram högtalaren och låter dig visa valda kontakter sida vid sida.

Videofilter

Dessa låter dig justera belysning och fokus för att anpassa ditt utseende.

Live-reaktioner

Istället för att hoppas att deltagarna öppnar chattpanelen kan du popa en emoji direkt i ditt eget videofönster så att alla kan se dem. Relaterade till detta är , som visas på huvudskärmen i motsats till i den separata chattfönstret.

Spegla omröstningen i Micrfosoft Teams
Chattröstning (Bild: Microsoft)

Reflektera meddelandetillägg

Detta är en chattfrågningsfunktion som ger teamledare ett sätt att bedöma medlemmarnas sinnesstämning.

PowerPoint Live-integration

Med det här presentationsalternativet kan tittarna gå fram och tillbaka i bilderna i sin egen takt utan att det påverkar huvudpresentationen.

Microsoft Teams textning med högtalartillskrivning
Live-transkript och högtalartillskrivning (Bild: Microsoft)

Live-transkription och högtalartillskrivning

Kommer senare i år kommer Live Transcripts att ge deltagarna möjlighet att granska vad som sagts vid ett möte. Så småningom kommer översättning också att finnas tillgängliga. Högtalartillskrivning betyder att du får se vem som sa vad.

Uppgifter app

Med knappen Uppgifter kan du se att göra-saker som aggregerats från Microsoft To Do, Planner och Outlook.

Tillsammans läge

Microsoft Teams Together-läge i ett litet konferensrum
Tillsammans-läge (Bild: Microsoft)

Det här videoläget är utformat så att deltagarna känner att de sitter i samma rum som andra deltagare. Auditoriumvyn rullar ut först, följt av klassrums- och konferensrumsvyer. Även om det ser konstigt ut har det fördelen att det förenar bakgrunden för att lindra distraktion av allas olika hemutrymmen bakom dem. Det är också tänkt att öka den sociala anslutningen genom att göra ögonblicken känns mer naturlig och att underlätta svängningar för att tala. Om någon lyfter handen i den här uppfattningen är det tydligt att de vill tala. Det är också möjligt att uppskatta den här uppfattningen – och uppmuntras.

Cortana är tillbaka!

Cortana i Teams mobilapp
Cortana i Teams mobilapp (Bild: Microsoft)

Microsoft signalerade en övergång till ett affärsfokus för Cortana förra året. Windows digitala assistent använder AI och Microsoft Graph (i princip alla dina affärsdata) kan hjälpa dig att komma i kontakt med människor eller hitta filer, även när du är ute någonstans med din mobiltelefon. Denna version av Cortana är tillgänglig via mikrofonknappen i mobil Teams-appen. Du kan fråga vad som står på ditt schema, planera ett möte eller skicka ett meddelande eller dokument till andra teammedlemmar.

Verktyget är tillräckligt intelligent för att du till exempel inte behöver säga det exakta namnet på ett dokument eller en kontakt. Cortana skickar också ett dagligt informationsmeddelande på morgonen för att komma ikapp och låter dig ange fokuseringstid, meddela dina kollegor och tysta meddelanden. Enligt Microsoft kommer Cortana-funktionerna i Teams att implementera “Microsoft 365-integritets-, säkerhets- och efterlevnadsåtaganden.”

Och mer …

En massa andra förbättringar och uppdateringar går med i dessa funktioner; saker som snabba föreslagna svar i chatt och PowerPoint Live-integration och Microsoft Whiteboard-uppdateringar. Upp till 1000 deltagare kommer att vara möjliga och för sändningar ökar antalet till 20 000.


Microsoft Teams Display

Microsoft Teams visas från Lenovo och Yealink
Microsoft Teams Display (Bild: Microsoft)

Denna nya enhetskategori kommer först att tillverkas av partners som Lenovo (med ThinkSmart) och Yealink.

Enligt Karan Nigam, Microsoft Group Product Marketing Manager för Teams, är Teams Display “en omgivande pekskärm såväl som en handsfree-upplevelse som drivs av Cortana.” Du kan använda den för chatt, möten, samtal, kalender och filvisning. Displayen kopplas ihop med en bärbar dator som en kompletterande enhet, snarare än att arbeta själv. Du kan också öppna ett dokument på datorn från enheten, delta i röstmöte eller till och med vidta åtgärder som att presentera ett kort för mötesteamet.

Microsoft Teams visas
(Bild: Microsoft)

Enheten har hårdvarukontakter för webbkameran och mikrofonen för integritet. En fjärrapp för mobilrum kommer att vara tillgänglig för att styra Teams Display. Microsofts Teams-blogginlägg säger att enheterna kommer att ha “förmågan att trådlöst casta till alla Teams Room, samarbetsfält eller Surface Hub-enheter, vilket möjliggör sömlös ad hoc-personligt samarbete för människor i ett delat utrymme.”

Relaterade Artiklar

Back to top button