Microsoft-team i Indien och USA bäddar in AI i små enheter

Microsoft, artificiell intelligens, AI, Microsoft maskininlärning, Microsoft AI Ett team på 30 forskare vid Microsofts laboratorier i Redmond och Benguluru är upptagna med att utveckla en ny klass för maskininlärningsprogramvara och verktyg för att bädda in artificiell intelligens (AI) på datorprocessorer med brödsmulor.

Ett team på 30 forskare vid Microsofts laboratorier i Redmond och Benguluru är upptagna med att utveckla en ny klass för maskininlärningsprogramvara och verktyg för att bädda in artificiell intelligens (AI) på datorprocessorer med brödsmulor. Projektet är en del av ett paradigmskifte inom teknikindustrin som Microsofts vd Satya Nadella nyligen beskrev genom att säga att “Vi går från det som är dagens mobil-första, moln-första värld till en ny värld som kommer att skapas upp av ett intelligent moln och intelligent kant ”.

“Att skapa den intelligenta kanten är ett steg mot att förverkliga löftet om en värld befolkad med små intelligenta enheter vid varje tur – inbäddad i våra kläder, utspridda i våra hem och kontor”, säger John Roach, en världsberömd expert på AI och maskin lärande, i ett Microsoft-blogginlägg.

Forskarna föreställer sig alla möjliga intelligenta enheter som kan skapas, från smarta jordfuktighetssensorer som används för precisionsbevattning på avlägsna gårdar till hjärnimplantat som varnar användare för förestående anfall så att de kan komma till en säker plats och ringa en vårdgivare.

Dataforskarna och programvaruteknikerna tar uppifrån och ner och uppifrån och upp tillvägagångssätt för utmaningen att distribuera maskininlärningsmodeller på resursbegränsade enheter. Top-down-metoden innebär att utveckla algoritmer som komprimerar maskininlärningsmodeller som är utbildade för molnet för att fungera effektivt på enheter som Raspberry Pi 3 och Raspberry Pi Zero.

De intelligenta enheterna är en del av det så kallade Internet of Things, eller IoT, förutom att dessa saker är avsedda att vara smarta eller intelligenta, även utan internetanslutning.

”Det dominerande paradigmet är att dessa enheter är dumma. De känner av sin miljö och överför sina sensoravläsningar till molnet där all maskininlärning sker. Tyvärr behandlar detta paradigm inte ett antal kritiska scenarier som vi tror kan förändra världen, säger Manik Varma, seniorforskare med Microsoft Research India och en medledare för projektet.

Forskarna arbetar med system som kan köra maskininlärningsalgoritmer på mikrokontroller. “De intelligenta enheterna är en del av det så kallade Internet of Things, eller IoT, förutom att dessa saker är avsedda att vara smarta eller intelligenta, även utan internetanslutning”, tillade blogginlägget.

Strävan att bädda in AI på små enheter är en del av ett bredare initiativ inom Microsofts forskningsorganisation för att föreställa sig teknologier som kan vara genomgripande om ett decennium.

Relaterade Artiklar

Back to top button