Microsoft svÀnger Cortana som en produktivitetsförbÀttrare för Outlook Mobile

Microsoft svÀnger Cortana som en produktivitetsförbÀttrare för Outlook Mobile

Cortana Àr knappast ny teknik. Produkten omfattar den röstassistent som drivs av Bing-search som finns i de flesta Windows 10-enheter. Microsoft positionerade ursprungligen Cortana som en produktivitetsförbÀttring som var tÀnkt att konkurrera med Amazons Alexa, Apples Siri och Googles assistent. Under en tid ingick Cortana i Microsofts smartphones, Xbox One-spelkonsolen, Microsoft Band-bÀrbar och hade till och med sin egen smarta högtalare.

Men eftersom tÀvlingen i detta utrymme blev mer intensiv, beslutade Microsoft sÄ smÄningom att inte konkurrera i konsumentens röstassistentutrymme. Det nedgraderade Cortana frÄn en fristÄende röstassistent till en fÀrdighet och avskedades till Amazon Alexa, som skickades pÄ nya datorer. Nyligen dödade Microsoft Cortana-apparna för iOS och Android, vilket effektivt tog bort röst-AI frÄn vanlig anvÀndning, ett dyster slut för en en gÄng lovande röstteknologi.

Men Redmond har uppenbarligen inte gett upp Cortana helt. Vid Microsoft Ignite 2019-konferensen i Orlando, Florida den hĂ€r veckan, meddelade företaget att röstassistenten Cortana nu utses till “artificiell intelligens” (AI) pĂ„ Microsoft Outlook Mobile för Android och iOS. Att anvĂ€nda röstigenkĂ€nning och text-till-tal-teknik pĂ„ mobila enheter Ă€r snabbare Ă€n att skriva, sĂ„ Microsoft förvĂ€ntar sig att Cortana kommer att fungera som digital concierge för Outlook Mobile-anvĂ€ndare pĂ„ iOS. Android-anvĂ€ndare mĂ„ste vĂ€nta till vĂ„ren 2020 för att funktionen ska komma till sina enheter. Det Ă€r ocksĂ„ frĂ€mst ett amerikanskt spel eftersom Cortana för Outlook Mobile för nĂ€rvarande Ă€r begrĂ€nsat till engelsksprĂ„kiga anvĂ€ndare i USA.

Hej Cortana, Spela mina e-postmeddelanden

Funktionen Spela upp min e-post i Outlook för iOS anvÀnder Cortana för att lÀsa upp nya e-postmeddelanden och dela Àndringar i en anvÀndares schema för dagen. Medan Microsofts beskrivningar inte lÄter tillrÀckligt robusta för att kvalificera produkten som ett projekthanteringsverktyg, bör det hjÀlpa till med uppgiftshantering och till och med tidsspÄrning. Det ger anvÀndarna ett snabbt och handsfree sÀtt att komma ikapp sin e-postkö och agera pÄ e-post och kalenderfrÄgor.

Microsoft ser idealiska Cortana för Outlook Mobile-scenarier som att inkludera frontlinjearbetare som anvÀnder sina hÀnder men behöver komma Ät och svara pÄ e-post, eller arbetare som kör i fordon som fortfarande behöver komma Ät och svara pÄ e-post utan att ta hÀnderna frÄn ratten. AnvÀndare kan markera e-postmeddelanden som de har lyssnat pÄ som lÀsta. De kan ocksÄ anvÀnda röstkommandon som Arkiv, Radera, Avsluta, NÀsta, Paus, FöregÄende, Svara, FortsÀtt och hoppa över, samt Flagga det hÀr e-postmeddelandet, Avmarkera det hÀr e-postmeddelandet, Markera som lÀst, Markera som olÀst och Skicka feedback.

“Spela min e-post Ă€r tillgĂ€nglig för bĂ„de kommersiella konton och konsumentkonton, inklusive Office 365, Outlook.com och gmail.com”, sa en Microsoft-talesman. “Play My Emails Outlook för iOS började rulla igĂ„r till iPhone-anvĂ€ndare med plats instĂ€lld pĂ„ USA och sprĂ„k instĂ€lld pĂ„ engelska.”

AnvÀndare av Microsoft Outlook Mobile kan svara pÄ meddelanden; svar skickas till alla mottagare som standard. Cortana innehÄller inte dikterad skiljetecken i talade meddelanden, sÄ att tala tydligt och vara i en bullerfri miljö kommer att medföra kvaliteten och noggrannheten för transkriptionerna. Regionala accenter och förvirrande ord kan ocksÄ snubbla upp Cortana och fÄnga felaktiga ord och meningar.

Just nu lÄter det som om den hÀr funktionen fungerar för att lyssna pÄ e-post nÀr du Àr pÄ sprÄng. Men för affÀrskritiska e-postsvar, som mÄste vara tankevÀckande och korrekta, skulle det ÀndÄ vara bra att skriva ut dessa manuellt för att undvika fel. Det gÄr inte tillbaka frÄn att skicka ett potentiellt pinsamt e-postsvar, sÄ anvÀndare bör komma ihÄg detta nÀr de börjar anvÀnda Cortana för Outlook Mobile.

Den nya manliga rösten, som erbjuds tillsammans med den klassiska kvinnliga Cortana-rösten, har uppgraderats för att lÄta mer naturlig och mindre robot tack vare Neural Text-to-Speech-teknik. Detta kan enligt uppgift matcha mönster för stress och intonation i talat sprÄk.

“Baserat pĂ„ kundfeedback bestĂ€mde vi oss för att lĂ€gga till ytterligare ett röstalternativ. Som ett erkĂ€nnande för anvĂ€ndarnas önskan att anpassa och inte normalisera”, sĂ€ger Microsofts talesperson. “Vi vĂ€ljer att lansera det hĂ€r andra röstalternativet i kombination med vĂ„r neurala röstteknologi, sĂ„ vi erbjuder inte bara möjligheten att anpassa men ocksĂ„ förbĂ€ttra upplevelsen med teknik som ger en mer naturlig, konversationsupplevelse, med Cortana som din digitala assistent.”

Outlook Mobile Voice Assistant

)

Cortana sÀkerstÀller att anvÀndare gör gott om sina löften

Medan dess meddelandefunktioner lĂ„ter bra, har Microsoft för avsikt att Cortana för Outlook Mobile ska gĂ„ lĂ€ngre Ă€n att bara lĂ€sa tillbaka anvĂ€ndarnas e-postmeddelanden. Företaget har utformat assistenten sĂ„ att den kan hjĂ€lpa prenumeranterna att hĂ„lla sig schemalagda och hjĂ€lpa dem att fullgöra sina Ă„taganden via e-post. Med hjĂ€lp av funktionen Briefing Email hjĂ€lper Cortana anvĂ€ndarna att förbereda sig för sin dag och hĂ„lla reda pĂ„ Ă„taganden som gjorts i e-post. Med den hĂ€r funktionen kan Cortana skicka en briefing-e-post med de löften du gav, tillsammans med ett bekvĂ€mt sĂ€tt att markera dem som “fĂ€rdiga”.

Briefing-e-postmeddelandet innehÄller ocksÄ en sammanfattning av dina möten och listar relevanta dokument för din dag. Medan Play My Emails började lanseras den hÀr veckan (Àven om det kan ta nÄgra veckor att nÄ alla amerikanska kunder), sÀger Microsoft att funktionen Briefings kommer att finnas tillgÀnglig i förhandsgranskningslÀge för amerikanska kunder i början av 2020.

Scheduler, en annan Cortana för Outlook Mobile-funktion planerad till början av 2020, gör Cortana att hantera komplexa schemalÀggningsuppgifter. AnvÀndare inkluderar helt enkelt Cortana i sitt mötesschema i Outlook och assistenten kommer att skicka deltagarna olika mötetider. NÀr en gemensam tid har hittats kommer Cortana att slutföra informationen och maila alla mötets deltagare.

Det Àr bekvÀmt, men förvÀntas ocksÄ, eftersom röstassistenter som stÀller in möten Àr inget nytt. Cisco Webex anvÀnder Voiceas EVA-assistent för att kommentera möten, skicka mötesanteckningar och handlingsbara objekt till deltagarna och till och med göra rösttranskription i realtid. Det faktum att Cortana för Outlook Mobile har konkurrens bekrÀftar dock bara Microsofts strategi (som Statista-diagrammet nedan bara verkar bekrÀfta).

Företag - Statista - VÀrldsomspÀnnande företagsbaserad VDA-marknad 2016-2025

)

Medan mÄnga av de nya funktionerna som Microsoft har meddelat för Cortana vid Microsoft Ignite 2019 fortfarande Àr vÀldigt nya och behöver förfinas, verkar flytten verkligen vara en strategisk strategi frÄn Microsofts sida. Med bÄde Cortana och Office i sin stabila sÀtter kombinationen Microsoft i en unik position för att lyckas. Utmaningen kommer att ligga i den upplevda kundupplevelsen och i Microsoft att leverera och till och med utöka dessa funktioner framöver.