Microsoft stänger butiker och tar 450 miljoner dollar

Skriven av Bloomberg | Uppdaterad: 27 juni 2020 09:00:59

Microsoft, Microsoft stänger av alla sina butiker, Microsoft för att stänga detaljhandelsbutiker, Microsoft Stores stänga, Microsoft offline-detaljhandel Microsofts butiker stängdes i slutet av mars på grund av Covid-19-pandemin. (Expressfoto: Anuj Bhatia)

Microsoft Corp sa att det kommer att stänga sina fysiska butiker permanent men kommer att fortsätta investera i en digital butik.

Flyttet kommer att leda till en avgift före skatt på cirka 450 miljoner dollar, eller 5 cent per aktie, under innevarande kvartal, sa Microsoft i ett uttalande på fredagen.

“Vår försäljning har vuxit online eftersom vår produktportfölj har utvecklats till i stort sett digitala erbjudanden, och vårt begåvade team har visat sig vara framgångsrikt betjäna kunder bortom alla fysiska platser”, säger Microsoft Corporate Vice President David Porter.

Microsofts butiker stängdes i slutet av mars på grund av Covid-19-pandemin. Apple Inc har öppnat sina återförsäljarwebbplatser för att flera av dem ska stängas igen när viruset återupptas på vissa platser.

Medan de var låsta, sa Microsoft att detaljhandelteamet praktiskt taget har utbildat hundratusentals företagskunder och utbildningskunder på fjärrarbete och inlärningsprogramvara och hjälpt kunder med supportsamtal. Teamet stödde samhällen genom att vara värd för mer än 14 000 online-workshops och sommarläger och mer än 3000 virtuella examen.

Redmond, Washington-baserade Microsoft sa att de har sett “betydande tillväxt” genom sina digitala butiker, inklusive Microsoft.com, och butiker för Xbox och Windows. Företaget kommer att fortsätta investera i digital innovation med nya tjänster, inklusive 1: 1-videochattstöd, onlinehandledningsvideor och virtuella verk.

Relaterade Artiklar

Back to top button