Microsoft: SĂ€g ‘adjö’ till Cortana-appen 2020

Microsoft: SÀg 'adjö' till Cortana-appen 2020

Cortana kommer att avsluta iOS och Android nÀsta Är. Microsoft har pÄ en supportsida bekrÀftat att den kommer att dra den digitala assistenten som en fristÄende app frÄn bÄda plattformarna den 31 januari 2020. Inte alla lÀnder kommer dock att förlora Cortana omedelbart.

NÀr det ovan nÀmnda datumet trÀffar kommer Microsoft inte lÀngre att erbjuda Cortana-appen i Storbritannien, Kanada, Australien, Tyskland, Mexiko, Kina, Spanien och Indien. Hela listan över lÀnder visas inte pÄ supportsidan, men Microsoft bekrÀftade dem alla till The Verge. Det borde vara ett tecken pÄ att ytterligare lÀnder kommer att förlora stöd under nÀsta Är.

Den fristÄende appen lÄter Cortana lyssna pÄ röstkommandon och svara genom sin kunskapsgraf eller integrerade tjÀnster frÄn tredje part. Det försökte konkurrera med Siri pÄ iOS och Google Assistant pÄ Android, men Cortana lyckades inte fÄ grepp. Nu övergÄr den till en inbyggd funktion pÄ Microsofts andra produkter.

“Cortana Ă€r en integrerad del av vĂ„r bredare vision att ge kraften i konversationsdatorer och produktivitet till alla vĂ„ra plattformar och enheter”, sa en Microsoft-talesman till The Verge. För att göra Cortana sĂ„ hjĂ€lpsam som möjligt integrerar vi Cortana djupare i dina Microsoft 365-produktivitetsappar, och en del av denna utveckling innebĂ€r att stöd för Cortana-mobilappen pĂ„ Android och iOS upphör. “Cortana tillkĂ€nnagavs nyligen att vara en produktivitetsförbĂ€ttrare inom Outlook Mobile.

Microsoft har inte delat vad som kommer att hÀnda med Cortana-appen i USA, men det kommer förmodligen att förlora stöd nÄgon gÄng 2020.

Om du anvÀnder Windows 10 bör Cortana fortsÀtta att agera. Det ser inte ut som om Microsoft har nÄgra planer pÄ att helt avbryta den digitala assistenten. Cortana kommer att fortsÀtta att fungera pÄ datorer och inom dedikerade tjÀnster som Outlook.