Microsoft och Facebook bygger gemensamt MAREA, en havskabel över Atlanten

Facebook, Microsoft, Microsoft subsea kabel, Facebook Microsoft Atlantic Ocean kabel, Marea kabel, Google kabelnätverk, Google trans Pacific kabel, Facebook kabelnätverk, Microsofts kabelnätverk, smartphones, teknik, teknologinyheter Kabeln är ursprungligen utformad för att bära 160 terabit data per sekund, sa företagen.

Microsoft Corp och Facebook Inc har kommit överens om att gemensamt bygga en havskabel över Atlanten för att möta den växande efterfrågan på höghastighetsmoln och onlinetjänster.

Byggandet av den nya “MAREA” -kabeln börjar i augusti och den förväntas vara klar i oktober 2017, sa företagen i ett uttalande på torsdagen.

Den 6 600 kilometer långa kabeln, den första som ansluter USA med södra Europa, kommer att drivas och hanteras av Telefonica SA: s telekominfrastrukturenhet Telxius.

Kabeln är ursprungligen utformad för att bära 160 terabit data per sekund, sa företagen.

Flytten kommer nästan två år efter att Google Inc, nu Alphabet Inc, kom överens med fem asiatiska företag om att investera cirka 300 miljoner dollar för att utveckla och driva ett kabelnätverk över Stillahavsområdet som ansluter USA till Japan.

Microsoft har också experimenterat med undervattensdatacenter under sitt projekt Natick och förra året testade en prototyp på havsbotten i fyra månader.

Titta på alla våra videorecensioner

Undervattensdatacenter, som förutses drivas av förnybara marina energikällor, förväntas minska de enorma kostnaderna för kylning av datacenter som genererar mycket värme och också att minska avståndet till anslutna befolkningar.

‘Microsoft på torsdag nekade att avslöja de finansiella detaljerna om MAREA. Facebook svarade inte omedelbart för kommentar.

Följ Express Techie på Facebook för de senaste nyheterna om teknik, recensioner och mer. Eller så kan du tweeta till oss @expresstechie för tips, senaste tekniska nyheter.

Relaterade Artiklar

Back to top button