Microsoft, Nintendo, Sony för att tvinga spel att avslöja Loot Box Odds

Microsoft, Nintendo och Sony kommer att kräva videospel som säljs på sina plattformar för att avslöja oddsen för betalda bytesboxar, enligt Entertainment Software Association (ESA).

De bästa konsoltillverkarna kommer att implementera den nya policyn någon gång under 2020. “Dessa obligatoriska uppgifter kommer också att gälla för speluppdateringar, om uppdateringen lägger till nya loot box-funktioner”, skrev ESA i ett blogginlägg.

Branschens stora lobbygrupp tillkännagav planen när USA: s Federal Trade Commission håller en workshop för att undersöka om bytesboxar utgör ett hot mot konsumenterna. Det kommer också när lagstiftarna uttrycker oro över att bytet är en form av spel. I maj införde senator Josh Hawley (R-Missouri) lagstiftning för att förbjuda lootboxar i videospel riktade till barn och hävdade att de kan främja spelberoende.

Lootboxar erbjuder köpare en spelautomatliknande chans att få värdefulla artiklar i spelet. Teoretiskt sett bör du köpa fler lådor en större chans att samla in önskad belöning. Men tidigare har många spel avstått från att avslöja exakta odds.

ESA hävdar att bytesboxar är ett valfritt köp, och att spel har föräldrakontroll för att hindra barn från att göra sådana inköp. Icke desto mindre sa lobbygruppen att många spelutvecklare planerar att eller redan avslöjar oddsen för loot box-köp i sina spel, inklusive Activision Blizzard, Bethesda, Bungie, Electronic Arts och Ubisoft, bland andra.

“Många andra ESA-medlemmar överväger ett avslöjande,” tillade ESA. “Upplysningen kommer att gälla alla nya spel och uppdateringar av spel som lägger till sådana köp i spelet och kommer att presenteras på ett sätt som är förståeligt och lättillgängligt.”

Google och Apple har också tvingat utvecklare att avslöja lootboxodds på spel som säljs i sina appbutiker.

Relaterade Artiklar

Back to top button