Microsoft, Nintendo, Sony för att tvinga spel att avslöja Loot Box Odds

Microsoft, Nintendo, Sony för att tvinga spel att avslöja Loot Box Odds

Microsoft, Nintendo och Sony kommer att krÀva videospel som sÀljs pÄ sina plattformar för att avslöja oddsen för betalda bytesboxar, enligt Entertainment Software Association (ESA).

De bĂ€sta konsoltillverkarna kommer att implementera den nya policyn nĂ„gon gĂ„ng under 2020. “Dessa obligatoriska uppgifter kommer ocksĂ„ att gĂ€lla för speluppdateringar, om uppdateringen lĂ€gger till nya loot box-funktioner”, skrev ESA i ett blogginlĂ€gg.

Branschens stora lobbygrupp tillkÀnnagav planen nÀr USA: s Federal Trade Commission hÄller en workshop för att undersöka om bytesboxar utgör ett hot mot konsumenterna. Det kommer ocksÄ nÀr lagstiftarna uttrycker oro över att bytet Àr en form av spel. I maj införde senator Josh Hawley (R-Missouri) lagstiftning för att förbjuda lootboxar i videospel riktade till barn och hÀvdade att de kan frÀmja spelberoende.

Lootboxar erbjuder köpare en spelautomatliknande chans att fÄ vÀrdefulla artiklar i spelet. Teoretiskt sett bör du köpa fler lÄdor en större chans att samla in önskad belöning. Men tidigare har mÄnga spel avstÄtt frÄn att avslöja exakta odds.

ESA hÀvdar att bytesboxar Àr ett valfritt köp, och att spel har förÀldrakontroll för att hindra barn frÄn att göra sÄdana inköp. Icke desto mindre sa lobbygruppen att mÄnga spelutvecklare planerar att eller redan avslöjar oddsen för loot box-köp i sina spel, inklusive Activision Blizzard, Bethesda, Bungie, Electronic Arts och Ubisoft, bland andra.

“MĂ„nga andra ESA-medlemmar övervĂ€ger ett avslöjande,” tillade ESA. “Upplysningen kommer att gĂ€lla alla nya spel och uppdateringar av spel som lĂ€gger till sĂ„dana köp i spelet och kommer att presenteras pĂ„ ett sĂ€tt som Ă€r förstĂ„eligt och lĂ€ttillgĂ€ngligt.”

Google och Apple har ocksÄ tvingat utvecklare att avslöja lootboxodds pÄ spel som sÀljs i sina appbutiker.