Microsoft lanserar Windows File Recovery App

Om du av misstag tar bort en fil i Windows för att hitta den kan den inte återställas från papperskorgen resulterar vanligtvis i en Google-sökning efter “program för filåterställning”. Microsoft har beslutat att ge oss en första parts lösning, dock med lanseringen av en app som heter Windows File Recovery.

Som ZDNet rapporterar är Windows File Recovery-appen nu tillgänglig via Microsoft Store. Det är en Win32-kommandoradsapp, beskriven som en lösning för att återställa personuppgifter som kan ha raderats av misstag, kanske när du torkar en hårddisk. Det kan återställa de flesta filtyper, där Microsoft listar JPEG-, PDF-, PNG-, MPEG-, Office-filer, MP3-, MP4- och ZIP-filer, men lägger också till “och mer.” Det fungerar med hårddiskar, solid state-enheter och minneskort, med stöd för NTFS-, FAT-, exFat- och ReFS-filsystem ingår. Det täcker därför de flesta konfigurationer som Windows 10 skulle köras i.

Det enda systemkravet är behovet av att köra Windows 10 version 19041.0 eller senare, med arkitektursupport som sträcker sig till x86, x64, ARM och ARM64. En guide om hur du använder verktyget finns på Microsofts supportwebbplats, vilket är en viktig resurs med tanke på att du kommer att skriva in kommandon i ett försök att återställa dina filer.

Även om detta verkligen inte är ett verktyg för nybörjare, är det trevligt att ha det tillgängligt om det värsta händer och en fil oavsiktligt raderas. En sak att komma ihåg är dock att inte vänta med att använda den när du förstår att en fil eller filer saknas. Som Microsoft påpekar i dokumentationen, “Om du vill öka dina chanser att återställa en fil, minimera eller undvik att använda din dator. I Windows-filsystemet markeras det utrymme som används av en borttagen fil som ledigt utrymme, vilket betyder fildata kan fortfarande existera och återställas. Men all användning av din dator kan skapa filer, vilket kan skriva över det här lediga utrymmet när som helst. “

Relaterade Artiklar

Back to top button