Microsoft lanserar “Carbon Negative” 2030 för att bekĂ€mpa klimatförĂ€ndringar

Microsoft lanserar

Microsoft hanterar den globala uppvÀrmningen genom att lova att ta bort mer koldioxid ur luften Àn det genererar 2030.

Den ambitiösa planen att bli “koldioxidnegativ” kommer att innebĂ€ra att Microsoft flyttar företagets infrastruktur för att driva pĂ„ förnybar energi och elektriska fordon, plantera hela skogar och investera 1 miljard dollar för att finansiera koldioxidavskiljningstekniker.

“Om vi ​​inte begrĂ€nsar utslĂ€ppen och temperaturen fortsĂ€tter att stiga, sĂ€ger vetenskapen oss att resultaten kommer att vara katastrofala”, sa Microsofts president Brad Smith i torsdagens tillkĂ€nnagivande.

Microsoft försökte ursprungligen bli ett “koldioxidneutralt” företag, vilket innebĂ€r att det kan generera koldioxidutslĂ€pp sĂ„ lĂ€nge det kompenserar dem pĂ„ andra sĂ€tt, som att betala nĂ„gon för att inte hugga ner deras trĂ€d. Men nu vill företaget göra mer och pekar pĂ„ risken för att de globala temperaturerna stiger med en till fyra grader Celsius om inte tillrĂ€ckligt görs för att begrĂ€nsa koldioxidutslĂ€ppen, enligt forskare.

”Kort sagt, neutralt rĂ€cker inte för att tillgodose vĂ€rldens behov,” sa Smith. “Även om det Ă€r absolut nödvĂ€ndigt att vi fortsĂ€tter att undvika utslĂ€pp, och dessa investeringar förblir viktiga, ser vi ett akut behov av att börja ta bort koldioxid frĂ„n atmosfĂ€ren, vilket vi tror att vi kan hjĂ€lpa till att katalysera genom vĂ„ra investeringar.”

Som ett resultat krĂ€ver Microsofts “koldioxidnegativa” plan ocksĂ„ programvarugiganten att ta bort alla de koldioxidutslĂ€pp som företaget nĂ„gonsin har genererat under sin existens fram till 2050. Detta inkluderar minskade utslĂ€pp som kommer frĂ„n anstĂ€lldas affĂ€rsresor och frĂ„n företagets utbud kedja av tillverkare.

Dagens tillkÀnnagivande kommer nÀr andra teknikföretag som Google och Amazon har utsatts för press frÄn sina egna anstÀllda att göra mer för att ta itu med klimatförÀndringarna. Detta har resulterat i organiserade protester som krÀver att de avvecklar anvÀndningen av fossila brÀnslen och blir koldioxidneutrala fram till 2030.

Microsofts svar verkar vara den mest aggressiva planen som hittills föreslagits av ett stort teknikföretag för att förhindra klimatförĂ€ndringar. “Att minska kol Ă€r dĂ€r vĂ€rlden behöver gĂ„, och vi inser att det Ă€r vad vĂ„ra kunder och anstĂ€llda ber oss att driva,” tillade Smith. “Det hĂ€r Ă€r en djĂ€rv satsning – ett mĂ„nskott – för Microsoft. Och det mĂ„ste bli ett mĂ„nskott för vĂ€rlden.”