Microsoft lÀgger till fyra snabbsökningsknappar i Windows 10

Microsoft lÀgger till fyra snabbsökningsknappar i Windows 10

Den senaste Windows 10 Insider Preview Build (19018) har slÀppts idag och den innehÄller en ny sökfunktion som Àr avsedd att ersÀtta att skriva populÀra söktermer med ett enda klick.

Som Brandon LeBlanc, Senior Program Manager för Windows Insider Program förklarar, innehÄller Build 19018 (20H1) ett nytt tillskott till Search Home-delen av operativsystemet. IstÀllet för att bara kunna skriva in ett sökord finns det nu fyra snabba webbsökningsknappar att klicka pÄ.

De fyra knapparna representerar vad Microsoft anser Àr de vanligaste sökÀmnena och tÀcker vÀder, toppnyheter, idag i historien och nya filmer. VÀdret ger dig de aktuella förhÄllandena och kommande prognos för din plats, toppnyheter Àr de senaste rubrikerna frÄn populÀra nyhetssidor, idag i historien Àr en serie hÀndelser som intrÀffade denna dag, och nya filmer Àr en lista över de filmer som Àr tillgÀngliga för gÄ och titta pÄ dina lokala teatrar.

Detta Àr inte alls en sista funktion och Microsoft vill ha feedback om hur anvÀndbart det Àr. Min första tanke Àr att Àven om jag gillar tanken pÄ snabba sökknappar vill jag vÀlja vad de söker efter, sÄ ge mig fyra eller fem anpassningsbara knappar och jag Àr sÀker pÄ att de flesta Windows 10-anvÀndare skulle se detta som ett positivt tillskott till Sök hem.

Microsoft justerade ocksÄ designen för webbförhandsgranskningar i sökresultaten, sÄ om du Àr van att anvÀnda Search Home pÄ Insider bygger de resultat du ser kan se nÄgonsin sÄ lite annorlunda ut nu.

Medan Microsofts Windows 10-programvaruteam fortsÀtter att utveckla operativsystemet förbereder sig hÄrdvaruteamet redan för Black Friday med nÄgra generösa rabatter pÄ Surface och Windows 10-datorer. Under tiden fokuserar Microsoft Research pÄ att utveckla en ny typ av lagring som hÄller data sÀkra i tusentals Är.