Microsoft lÀgger till CRT-effekter i Windows Terminal

Microsoft lÀgger till CRT-effekter i Windows Terminal

Microsoft Ă€r redo att slĂ€ppa en uppdatering för Windows Terminal som kommer att fĂ„ tillbaka minnen för de Ă€ldre nördarna bland oss ​​som vĂ€xte upp och stirrade pĂ„ CRT-skĂ€rmar.

Windows Terminal lanserades förra Ă„ret som “en ny, modern, snabb, effektiv, kraftfull och produktiv terminalapplikation.” Den kan anvĂ€ndas för att komma Ă„t Windows Command Prompt, PowerShell eller Windows Subsystem for Linux (WSL). Det Ă€r ett vĂ€lkommet alternativ till kommandotolken som vi alla Ă€r vana med tack vare inkluderingen av flera flikar, GPU-accelererad textĂ„tergivning, anpassade teman, stilar och konfigurationsalternativ.

Som The Verge rapporterar fortsÀtter Microsoft att förbÀttra funktioner i Windows Terminal, och nÀsta uppdatering har en antydan till nostalgi om det. NÀr den nya versionen av Terminal Àr tillgÀnglig, kan du se dess utdata med CRT-effekter aktiverade. Experimentfunktionen kommer att lÀgga till skanningslinjer som CRT-monitoranvÀndare bör komma ihÄg.

NÀsta uppdatering kommer ocksÄ att inkludera möjligheten att Àndra storlek pÄ flikar sÄ att mer passar pÄ skÀrmen, samt att söka igenom flikar för att hitta kommandoingÄngar och -utgÄngar. Det finns ocksÄ anpassade tangentbindningar för att öppna en profil och möjligheten att tillÀmpa en instÀllning för alla profiler.

Microsoft planerar att ha v1.0 av Terminal redo att lanseras i april i Är, men för nÀrvarande fÄr vi fortfarande regelbundna förhandsgranskningsbyggnader. NÀsta, som inkluderar CRT-effekter, anlÀnder den 14 januari och kommer att finnas tillgÀnglig via Microsoft Store. För att kunna anvÀnda den mÄste du köra Windows 10 version 18362.0 eller senare.