Microsoft kan inte installera Windows Update i maj 2019 på Surface Book 2

Det är lite pinsamt för Microsoft när det måste blockera en Windows Update från att installera på vissa stationära och bärbara datorer, men det är mycket pinsamt när företagets egen Surface Book 2 läggs till i listan.

Enligt ZDNet är det precis vad som just hände med att Microsoft tvingades blockera uppdateringen av Windows 10 maj 2019 från att installeras på Surface Book 2. Det beror på ett fel i uppdateringen som kan leda till att Nvidia GPU som används av Surface Book 2 inte upptäcks och försvinner effektivt från systemet. Ingen dedikerad GPU innebär kraftigt minskad prestanda med Intel-integrerat alternativ och mycket frustration för användarna.

Som en rådgivande anteckning från Microsoft förklarar, “Microsoft har identifierat ett kompatibilitetsproblem på vissa Surface Book 2-enheter konfigurerade med Nvidia diskret grafikbehandlingsenhet (dGPU). Efter uppdatering till Window 10, version 1903 (maj 2019 Feature Update), vissa appar eller spel som behöver utföra grafikintensiva operationer kan stängas eller inte öppnas. “

Uppdateringsblocket kallas officiellt ett “kompatibilitetshåll”, vilket innebär att det inte kommer att avblockeras förrän Microsoft kan åtgärda problemet i uppdateringen och se till att det är kompatibelt med den bärbara datorn. Det finns inget förväntat fixdatum, men uppenbarligen rekommenderar Microsoft Surface Book 2-ägare att inte försöka manuellt uppdatera sin hårdvara.

Det här är inte första gången Microsoft tvingas blockera uppdateringen i maj 2019 av en överraskande anledning. Du kanske kommer ihåg att det i april upptäcktes att externa media, inklusive USB-enheter och SD-kort, hindrade uppdateringen från att hända.

Relaterade Artiklar

Back to top button