Microsoft kan inte installera Windows Update i maj 2019 pÄ Surface Book 2

Microsoft kan inte installera Windows Update i maj 2019 pÄ Surface Book 2

Det Àr lite pinsamt för Microsoft nÀr det mÄste blockera en Windows Update frÄn att installera pÄ vissa stationÀra och bÀrbara datorer, men det Àr mycket pinsamt nÀr företagets egen Surface Book 2 lÀggs till i listan.

Enligt ZDNet Àr det precis vad som just hÀnde med att Microsoft tvingades blockera uppdateringen av Windows 10 maj 2019 frÄn att installeras pÄ Surface Book 2. Det beror pÄ ett fel i uppdateringen som kan leda till att Nvidia GPU som anvÀnds av Surface Book 2 inte upptÀcks och försvinner effektivt frÄn systemet. Ingen dedikerad GPU innebÀr kraftigt minskad prestanda med Intel-integrerat alternativ och mycket frustration för anvÀndarna.

Som en rĂ„dgivande anteckning frĂ„n Microsoft förklarar, “Microsoft har identifierat ett kompatibilitetsproblem pĂ„ vissa Surface Book 2-enheter konfigurerade med Nvidia diskret grafikbehandlingsenhet (dGPU). Efter uppdatering till Window 10, version 1903 (maj 2019 Feature Update), vissa appar eller spel som behöver utföra grafikintensiva operationer kan stĂ€ngas eller inte öppnas. “

Uppdateringsblocket kallas officiellt ett “kompatibilitetshĂ„ll”, vilket innebĂ€r att det inte kommer att avblockeras förrĂ€n Microsoft kan Ă„tgĂ€rda problemet i uppdateringen och se till att det Ă€r kompatibelt med den bĂ€rbara datorn. Det finns inget förvĂ€ntat fixdatum, men uppenbarligen rekommenderar Microsoft Surface Book 2-Ă€gare att inte försöka manuellt uppdatera sin hĂ„rdvara.

Det hÀr Àr inte första gÄngen Microsoft tvingas blockera uppdateringen i maj 2019 av en överraskande anledning. Du kanske kommer ihÄg att det i april upptÀcktes att externa media, inklusive USB-enheter och SD-kort, hindrade uppdateringen frÄn att hÀnda.