Microsoft: Ingen frÄgar efter VR pÄ Xbox

Microsoft: Ingen frÄgar efter VR pÄ Xbox

Sony omfamnade virtual reality pÄ PS4 och gav oss PlayStation VR. PlayStation 5 Àr instÀllt pÄ att fortsÀtta stödet och det finns redan bevis för nÀsta generations PSVR-headset. Microsoft Ä andra sidan tror inte att spelare vill ha VR och kommer dÀrför att ignorera det för nÀsta Xbox.

Som Stevivor rapporterar har Phil Spencer, Microsofts chef för Xbox, bekrĂ€ftat att virtuell verklighet inte Ă€r nĂ„got vi kan förvĂ€nta oss att fĂ„ stöd pĂ„ nĂ€sta generations Xbox. I sjĂ€lva verket verkar han inte alls gilla VR och förklarar: “Jag har nĂ„gra problem med VR – det Ă€r isolerande och jag tĂ€nker pĂ„ spel som en gemensam, typ av tillsammans-upplevelse. Vi svarar pĂ„ vad vĂ„ra kunder ber om och … ingen ber om VR. “

Spencer erkĂ€nner att vissa mĂ€nniskor vill ha VR-upplevelser, men “De allra flesta av vĂ„ra kunder vet om de vill ha en VR-upplevelse, det finns platser att gĂ„ för att fĂ„ dem. Vi ser volymerna av dem pĂ„ PC och andra platser.”

Virtuell verklighet Àr inte en deal breaker för nÄgon spelkonsol eftersom den helt enkelt inte Àr tillrÀckligt populÀr. Om det var, skulle Microsoft vara överallt och producera ett Xbox-mÀrkt headset att erbjuda tillsammans med Project Scarlett. Det Àr inte som om de saknar erfarenhet inom detta omrÄde om ett headset krÀvdes eftersom företaget har utvecklat det AR-fokuserade HoloLens-headsetet i flera Är.

SÄ för nu, och för nÀsta generation spelkonsoler, om du vill ha möjlighet till virtual reality-upplevelser, kommer PlayStation 5 att vara hÄrdvaran att köpa.