Microsoft ger vissa anställda möjlighet att arbeta hemifrån permanent

(Bild: Getty)

Microsoft tillåter några av sina anställda att arbeta hemifrån permanent.

Som The Verge rapporterar kommer anställda att ha möjlighet att arbeta på distans i mindre än 50 procent av sin normala arbetsvecka. Eller så kan de göra det 100 procent av tiden om deras chef godkänner det.

”Vi delade riktlinjer internt den här veckan för att tillhandahålla alternativ för våra anställda att planera för när vi kan återvända till arbetsplatsen på ett säkert sätt, säger en Microsoft-talesman.” Vårt mål är att utveckla vårt sätt att arbeta över tid med avsikt – styrd av medarbetare. input, data och vårt åtagande att stödja individuella arbetsstilar och affärsbehov samtidigt som vi lever i vår kultur. “

Men Redmond har inga planer på att bli ett helt avlägset företag. “Medan vi har delat att vi kommer att utmana långvariga antaganden och sträva efter att ligga i framkant vad som är möjligt att utnyttja teknik, har vi också kommunicerat att vi inte förbinder oss att ha alla anställda att arbeta var som helst, eftersom vi tror att det finns värde i att anställda är tillsammans på arbetsplatsen, “skriver Kathleen Hogan, Microsofts EVP och Chief People Officer, i ett blogginlägg.

Microsoft kallar sitt tillvägagångssätt en hybridmodell och betonar att det kommer att finnas flexibilitet baserat på jobbkrav snarare än en strategi som passar alla. Inte överraskande betyder en permanent WFH-installation att förlora tilldelat skrivbord, säger The Verge. Och de som flyttar internationellt kan möta en förändring av lön och fördelar baserat på Microsofts “geopay-skala.” Omlokaliseringskostnader täcks inte.

“Framåt är det vårt mål att erbjuda så mycket flexibilitet som möjligt för att stödja enskilda arbetsstilar, samtidigt som vi balanserar affärsbehov och säkerställer att vi lever vår kultur”, säger Hogan.

En 100 procent avlägsen arbetskraft har sina utmaningar, vilket Microsofts vd Satya Nadella erkände den här veckan. Trötthet vid videosamtal är verkligt, och det är svårare att föra diskussioner utanför manschetten före och efter möten som du skulle göra personligen, sa Nadella vid The Wall Street Journal CEO Summit.

”När folk säger att du jobbar hemifrån känns det ibland som om du sover på jobbet. Och så är den verkliga utmaningen, om så är fallet, hur har du övergången? ” Enligt Nadella, enligt. “På något sätt kräver det personligt ännu mer uppmärksamhet åt ditt schema så att du verkligen bokar i dessa ögonblick av övergången.”

Netflix VD Reed Hastings har liknande oro över permanenta WFH-inställningar. ”Debatt om idéer är svårare nu”, sa han den senaste månaden. “Jag ser inga positiva effekter.”

Andra tekniska giganter har utökat WFH-scheman; både Facebook och Google har sagt till de anställda att de kommer att arbeta på distans fram till minst juli 2021.

Relaterade Artiklar

Back to top button