Microsoft Files Patent för bÀrbar högtalare

Microsoft Files Patent för bÀrbar högtalare

Amazon, Google, Samsung och Apple erbjuder redan egna varumÀrken smarta högtalare, men det finns ingen sÄdan produkt frÄn Microsoft. En ny patentansökan antyder att det kan vara pÄ vÀg att förÀndras med det som sannolikt kommer att vara en Surface-mÀrkt smart högtalare.

De flesta smarta högtalare pĂ„ marknaden idag riktar sig helt till konsumenter, men Microsoft ser ut att ta en annan vĂ€g. Som The Verge rapporterar Ă€r patentansökan för en “bĂ€rbar högtalare” med den första uppfinnaren som listas Ă€r Malek Chalabi. Chalabi Ă€r den frĂ€msta designchefen för Microsoft Teams, som Ă€r fokuserad pĂ„ affĂ€rsanvĂ€ndare. SĂ„ en bĂ€rbar högtalare som kan anvĂ€ndas vid möten verkar vara den mest troliga (första) produkten.

Diagrammen som ingÄr i patentet visar en enhet som ser vÀldigt ut som den smarta Google Home Mini-högtalaren ($ 14,00 pÄ Google Store). Om det gör det frÄn FoU-labbet Àr det sÀkert att anta att högtalaren kommer att erbjudas som en Surface-mÀrkt enhet och den virtuella assistenten ombord kommer att vara Cortana.

Förutom att bekrÀfta att Microsoft vill lansera en bÀrbar högtalare och ge oss en uppfattning om hur den kommer att se ut, saknas patentet mycket i detalj. Att sÀga det, det finns vÀldigt lite att detaljera för en smart högtalare eftersom den smarta biten hÀnder i molnet, vilket betyder att högtalaren Àr just det: en enhet som kan mata ut ljud och ta emot röstkommandon.

Den första smarta högtalaren som anvÀnde Cortana var Harmon Kardon Invoke (pÄ Microsoft Store), men PCMags granskning avslöjade att Cortana inte var nÀra sÄ polerad som tÀvlingen. Microsoft kommer att vilja rÀtta till det för sin egen högtalare, sÀrskilt om det kommer att riktas mot de potentiellt mycket lukrativa affÀrs- och företagsmarknaderna. FramgÄng dÀr kan ocksÄ leda till konsumentversioner av en Surface-smarthögtalare i framtiden.