Microsoft Edge: Kolla in webblÀsarens nya logotyp

Microsoft Edge: Kolla in webblÀsarens nya logotyp

Edge-webblÀsaren ser lite annorlunda ut nu. Microsoft förbereder sig för att slÀppa den slutliga versionen baserad pÄ Googles Chromium-teknik med öppen kÀllkod, och det verkar som att Edge ocksÄ har fÄtt en ny logotyp.

Det Àr oklart nÀr exakt den Chromium-baserade Edge-webblÀsaren börjar rulla ut, men avtÀckningen av denna vÄginspirerade logotyp indikerar att ett meddelande bör göras snart.

Microsoft kommer att infoga den nya Edge-logotypen pĂ„ alla plattformar under de kommande veckorna, rapporterar The Verge. För nĂ€rvarande Ă€r det gömt i Kanarieöarna som ett minispel. Logotypen liknar inte alls ett “E” alls, och dĂ€rmed avviker Microsoft Ă€ntligen frĂ„n alla förhĂ„llanden till Internet Explorer. Ny teknik, ny logotyp.

NĂ€r Edge anlĂ€nde 2015 bekrĂ€ftade webblĂ€sarens logotyp Internet Explorer historia genom att anvĂ€nda ett ‘E’ med en slinga som skĂ€r igenom snarare Ă€n runt. Internet Explorer anvĂ€nde naturligtvis ett ” E ” med en gloria lindad runt bokstaven. Men nĂ€r Edge övergĂ„r till helt ny teknik planerar Microsoft att uppgradera utseendet.

Internet Explorer dominerade för flera Är sedan, men det kom efter nÀr konkurrenterna Chrome, Safari och Firefox ökade funktioner och prestanda.

Edge’s nya logotyp tar hĂ€nsyn till Fluent Design, som Microsoft introducerade 2017. Den fungerar som designsprĂ„k för Windows, Xbox och andra tjĂ€nster. Speciellt slog Fluent Design Office-apparna förra Ă„ret.

För att upptÀcka den nya Edge-logotypen tog Microsoft anvÀndare pÄ en resa genom bilder och pussel. AnstÀllda gav ledtrÄdar pÄ sociala medier, och anvÀndare behövde ta alla ord frÄn dessa ledtrÄdar och ange dem i en Javascript-funktion pÄ Edge Insider-webbplatsen. Det kommer att visa en video, enligt The Verge, med en annan uppsÀttning ord som ska extraheras och sedan matas in för ett hemligt surf minispel. NÀr spelet Àr klart debuterar den nya Edge-logotypen.