Microsoft beslutar att Office Online nu Ă€r helt enkelt “Office”

Microsoft beslutar att Office Online nu Àr helt enkelt

Microsoft erbjuder nÄgra olika versioner av Office, med de tre viktigaste Office 2019, Office 365 och Office Online. Men den sista versionen slÀpper nu Online-biten och blir helt enkelt Office.

SĂ„ varför förĂ€ndringen? I ett inlĂ€gg pĂ„ Office Apps-bloggen förklarar Bill Doll, Senior Product Marketing Manager för Office Apps Strategy, att eftersom Office nu erbjuds över en rad plattformar, Ă€r det lite meningsfullt att anvĂ€nda “plattformsspecifika undermĂ€rken.” Med det i Ă„tanke tappar Office Online Online-varumĂ€rket, liksom alla appar under sitt paraply, sĂ„ Word Online, Excel Online, Powerpoint Online, etc. slĂ€pper alla ocksĂ„ “Online”.

I verkligheten slÀpper Microsoft bara en term för en annan och medger lÀtt lika mycket. Vi Àr vana vid att höra olika versioner som kallas Office för Windows, Office för Mac eller Office för iOS. Nu ska vi förmodligen höra vad som tidigare kallades Office Online som Office för webben.

Förvirrad? Förhoppningsvis inte, men Microsoft gör det, “uppmuntrar mĂ€nniskor att anvĂ€nda vilken terminologi som Ă€r mest lĂ€mplig och ger mest tydlighet för ett givet sammanhang.”

Office, tidigare Office Online och före 2014 Office Web Apps, lÄter dig öppna och redigera dokument, kalkylark och Office Open XML-format i en webblÀsare och utan behov av installerade appar. Det Àr mycket mer begrÀnsat Àn bÄde prenumerations- och skrivbordsutgÄvorna av Office, men ett bekvÀmt sÀtt att snabbt skapa och visa filer eller utföra enkla redigeringar. Microsoft vill hellre att du anvÀnder sina prenumerations- eller skrivbordsversioner, men om du till exempel har en inloggning för Outlook Àr Office för webbappar tillgÀngliga frÄn ditt konto.

VarumĂ€rkesĂ€ndringen till helt enkelt Office har redan skett internt hos Microsoft och kommer att anvĂ€ndas i alla “produktupplevelser, kommunikation och marknadsföring och tekniskt innehĂ„ll” framöver.