Microsoft arbetar med Windows 10 ‘Cloud Download’ Recovery

Microsoft arbetar med Windows 10 'Cloud Download' Recovery

Den senaste Windows Insider-versionen som lÀckt ut förra veckan avslöjar att Microsoft experimenterar med ett molnÄterstÀllningsalternativ för Windows 10-anvÀndare. Det har potential att göra det lÀttare att ÄterstÀlla din stationÀra eller bÀrbara dator frÄn en skadad installation av operativsystemet.

Om du nÄgonsin har varit tvungen att installera om Windows pÄ grund av att nÄgot gÄr hemskt fel, vet du att det kan vara en mardröm. Ominstallation krÀver vanligtvis att du anvÀnder Windows-avbildningen som medföljer din bÀrbara dator eller dator, som kan vara nÄgra Är gammal. Det kan dock Àndras nÀr Windows 10 version 20H1 slÀpps vÄren 2020.

Som ZDNet rapporterar, planerar Microsoft att införa ett alternativ för Ă„terstĂ€llning av molnhĂ€mtning. Ominstallation av Windows skulle erbjuda tvĂ„ alternativ nĂ€r den Ă€r tillgĂ€nglig: “Molnedladdning” eller “ÅterstĂ€ll lokalt.” MolnhĂ€mtningen skulle sannolikt tillĂ„ta att den senaste versionen av Windows installeras, vilket innebĂ€r att du kringgĂ„r de timmar av Windows-uppdateringar som krĂ€vs om du anvĂ€nder den lokala bilden.

För att detta ska fungera bra, skulle Microsoft behöva sina hÄrdvarupartners för att tillhandahÄlla de nödvÀndiga drivrutinerna som görs tillgÀngliga för varje system, vilket lÄter som en enorm uppgift, men en Microsoft har styrkan att göra.

Om du Àr en macOS-anvÀndare Àr det inget nytt. Apple erbjuder redan möjligheten att ladda ner sitt operativsystem som ett sÀtt att ÄterstÀlla ditt system. Microsoft spelar tydligt inhÀmtning och insÄg vilken molnÄterstÀllning som Àr bra.