Microsoft antyder nya moderna operativsystem för osynliga uppdateringar

Microsofts moderna operativsystem sägs ge en uppsättning aktiverare som gör uppdateringsupplevelsen ‘deterministisk, pålitlig och omedelbar utan avbrott’, säger företaget i ett blogginlägg. (Bild: Microsofts blogginlägg)

Microsoft på Computex 2019 antydde en ny modern operativsystemuppdatering för sina nya moderna datorer. Höjdpunkten verkar vara att de moderna uppdateringarna kommer att göras osynligt i bakgrunden, vilket möjliggör en sömlös uppdateringsupplevelse utan avbrott.

Microsofts moderna operativsystem sägs ge en uppsättning aktiverare som gör uppdateringsupplevelsen ‘deterministisk, pålitlig och omedelbar utan avbrott’, säger företaget i ett blogginlägg. ”Ett modernt operativsystem är också säkert som standard, staten är skilt från operativsystemet; beräkningen är skild från applikationer; detta skyddar användaren från skadliga attacker under hela enhetens livscykel, ”står det i inlägget.

Tillkännagivandet kommer bland rykten om att företaget arbetar med en lite version av Windows, som är kodnamnet ‘Windows Lite’. En rapport av Gränsen hävdar att ‘Windows Lite’ har utformats för att fungera på dubbla skärmar och Chromebook-liknande low-end-enheter. Microsoft pratade dock inte om en Lite-version av Windows vid evenemanget.

Microsoft säger att ett modernt operativsystem alltid kommer att anslutas till WiFi, LTE 5G, etc, vilket kommer att säkerställa anslutning över en användares enheter. Aktiverarna för det moderna operativsystemet sägs förbättra användarupplevelsen genom att möjliggöra molnanslutna upplevelser samt AI-drivna uppgifter på enheter.

Mer moderna OS-funktioner som företaget pratade om är dess förmåga att acceptera olika typer av ingångar som penna, röst, beröring och blick, förutom tangentbord och mus. Formfaktors smidighet som hållningsmedvetenhet och rätt sensorstöd är också några få detaljer som företaget beskriver för modernt operativsystem.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button