Micromax vill nu bli det största tjänsteföretaget i Indien

Micromax, Micromax Mobiles, Micromax Canvas Spark 3 försäljning, Canvas Spark 3 försäljning, Micromax Mobiles tjänster, Around YU, Micromax YU, YU Mobiles, YU-telefon, teknik, teknik Micromax grundare Rahul Sharma säger att företaget har planer på att bli den största tjänsteleverantören på smartphones.

Micromax, den största indiska smarttelefontillverkaren i Indien, har nu stora ambitioner inom tjänsterummet. I själva verket säger Micromax grundare Rahul Sharma att företaget vill bli det största tjänsteföretaget i Indien de närmaste åren.

Sharmas YU Televentures initierade sin plattform Around YU-tjänster i slutet av förra året och nu vill moderbolaget Micromax ta detta över alla sina enheter. ”Vi kommer att placera serviceplattformen i över 50 miljoner enheter. Hur många företag i Indien kan göra något sådant, frågar Sharma.

”Förra året var händelserikt. Våra vänner från Kina kom och bombade marknaden. Vi tittade på vad som pågick i branschen och förväntade oss att Kina skulle sakta ner och människor kommer hit för tillväxt. Därför startade en M & A-division och var upptagen med att investera i ekosystemet, förklarar Sharma.

Micromax har under de senaste månaderna tillkännagivit investeringar i wellness-appen HealthifyMe, shoppingtjänsten Scandid, reseappen IXIGO, Gaana, molntjänsten MiMedia-betaltjänsten Transerv.

”Hur mycket kan du göra på hårdvara de närmaste åren. Den ultimata revolutionen måste komma från tjänstesidan. Det är vad vårt fokus är, det är där vi vill vara, säger Sharma och förklarar varför de valde att skapa ekosystemet.

Han tror att användarna hittar värdet av att få alla tjänster på en plattform. ”När detta händer kommer Micromax att bli ett av tjänsteföretagen i Indien. Vi pratar e-handel här, säger han och tillägger att tjänsterna kommer att vara en kombination av tredjepartspartners och företag Micromax har investerat i.

Se även: Micromax Canvas Spark 3 Snapdeal-registreringar är nu öppna; flashförsäljning den 7 april

Det är pålitligt att Micromax kommer att få fler meddelanden om sina tjänster att spela under de kommande veckorna.

Micromax, Micromax Mobiles, Micromax Canvas Spark 3 försäljning, Canvas Spark 3 försäljning, Micromax Mobiles tjänster, Around YU, Micromax YU, YU Mobiles, YU-telefon, teknik, teknik Micromax-mobiler säljs i en butik i Indien. (Källa: Reuters)

Om hur användare kommer att skilja mellan en tjänst som PayTM och vad Micromax erbjuder, säger Sharma: ”De äger inte en mobiltelefon, det gör vi. Att omdirigera trafiken från den plattformen till den här plattformen är ganska enkelt att göra. Det kommer att finnas ett enormt incitament för en Micromax-användare, som också kommer att få allt på en enda plattform. ”

Sharma är ganska hausse och dagar kommer de att “leda hela betalningslösningsinitiativet i Indien”. ”När vi väl har en telefon kan vi integrera så mycket. Det blir mycket lättare för oss att en tredje part, säger han och klargör att de inte kommer att stänga av konkurrensen och kommer att länka alla populära betalningsplattformar, vilket ger användarna val.

Han säger att det nya Micromax OS, en gaffelversion av Android, kommer att integreras sömlöst med tjänsterna vilket gör det till ett enormt störande förslag på marknaden. ”Såvitt jag vet arbetar ingen med något liknande. Vi utnyttjar fördelarna med de investeringar som gjordes förra året, säger han.

Efter att ha varit bakom kulisserna med Micromax under det senaste året och fokuserat mer på undermärket YU, tar Sharma nu ett stort intresse för moderbolaget som nyligen har sett många toppnivåer. ”Som grundare känner vi till muttrarna och har byggt upp den här verksamheten. Efter så mycket investeringar vill vi se framgång komma vår väg. Ja, vi kommer att vara mer engagerade nu. ”

Se även: Micromax Canvas Laptab LT777 #ExpressReview: En surfplatta som inte fungerar som en bärbar dator

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button