Micromax, Intel för att integrera säkerhetsprogramvara på enheter

Micromax, Intel, Micromax smartphones, Yu Smartphones, förinstallerad McAfee Mobile Assistant, Smartphones, Micromax, mobila enheter, nätbank, hantera anslutna enheter, skadlig kod, Samsung, Lenovo, Teknik, Teknik nyheter Tjänsten är kostnadsfri för konsumenter, men de kan betala och uppgradera för ytterligare säkerhetsfunktioner. (Bild för representation, Källa: Pressfoto)

Micromax har samarbetat med Intel för att integrera säkerhetsprogramvara på den tidigare smartphones och surfplattor. Som en del av partnerskapet kommer nya Micromax och Yu-smartphones och surfplattor förinstallerade med McAfee Mobile Assistant från nästa månad.

Tjänsten är kostnadsfri för konsumenter, men de kan betala och uppgradera för ytterligare säkerhetsfunktioner. Företagen kommer också att lansera uppdateringar för befintliga kunder så att de kan ladda ner säkerhetsapplikationen på sina telefoner.

Titta på alla våra videor från Express Technology

“Smartphones har blivit en integrerad del av våra anslutna liv och det är viktigt att konsumenterna inser hot som finns i den digitala världen och skyddar deras värderade data”, säger Intel Security Group Senior Vice President och General Manager Christopher Young till journalister här.

Han tillade att globalt har företaget säkrat över 220 miljoner användare och partnerskapet med Micromax är ytterligare ett steg framåt. Unga framhävda faktorer som ökning av digitala betalningar med 400 procent (mellan november 2016 och februari 2017) och ökad Internetpenetration i landet gör det relevant att slutenheter är säkrade.

”På Micromax inser vi att datasäkerhet på smartphones är avgörande. Genom att göra McAfee Mobile Assistant tillgänglig på våra enheter gör det möjligt för våra kunder att njuta av en säker onlineupplevelse i den digitalt anslutna världen, säger Micromax grundare Vikas Jain.

Läs också: Micromax lanserar ett nytt sortiment av luftkonditioneringsapparater, börjar vid 21 000 Rs

Enligt en McAfee Labs Threat Predictions Report fortsätter mobil skadlig kod att växa och rikta sig mot utsatta konsumenter. Eftersom fler konsumenter använder sina mobila enheter för aktiviteter som nätbank och hanterar sina anslutna enheter, utvecklar skadliga programvaror snabbt sina tekniker för att utnyttja intet ont anande användare för att få tillgång till deras information.

Indien är en av världens snabbast växande smarttelefonmarknader globalt. Enligt forskningsföretaget uppgick smartphonetransporten till 109,1 miljoner enheter 2016, en ökning med 5,2 procent jämfört med föregående år. Micromax rankade tredjeplatsen med 8,8 procent marknadsandel, efter Samsung (24,8 procent) och Lenovo (8,9 procent).

Relaterade Artiklar

Back to top button