MeToo: Instagram-användare säger att utforska förlikning i förtal

Subodh Gupta, MeToo, MeToo-kampanj, Rajiv Sahai Endlaw, yttrandefrihet, Indian Express Domstolen hade i sin interimistiska beslut tillåtit Instagram-användarens anonymitet i förtal

Personen som använde Instagram-handtaget @herdsceneand, som anonymt hade lagt upp anklagelser om sexuella trakasserier mot konstnären Subodh Gupta under #MeToo-rörelsen, berättade på tisdagen i Delhi High Court att en minneslig lösning av tvisten undersöktes i kostym.

Rättvisa RS Endlaw gick med på @ herdsceneands rådgivningsbegäran att ge dem en veckas tid att nå en överenskommelse med Gupta och fixade ärendet för vidare utfrågning den 11 februari.

De domstol den 22 januari hade frågat advokaten för Instagram-kontoinnehavaren om de kommer att representera de intressen för de personer som de kämpar för striden eller om domstolen bör väcka dem som en part i stämningen. Domstolen hade sagt, “Om sekretessen med avseende på den nämnda personens identitet ska upprätthållas, och skäl därför finns, kan samma beslutas och förfarandet beordras att hållas för dolda rum.”

Domstolen hade i sin interimistiska beslut tillåtit Instagram-användarens anonymitet i den förtalsklagomål som Gupta lämnade in mot användaren och andra och sökte bort det påstådda förtalande innehållet mot honom på de sociala medieplattformarna.

Rådgivaren för @herdsceneand hävdade emellertid att avslöjande av identiteten för personerna bakom kontot sannolikt kommer att skada dem och även för vilket tillräckligt skydd inte finns tillgängligt i vårt rättssystem.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Relaterade Artiklar

Back to top button