Meddelanden är krypterade från slut till slut, säger WhatsApp bland påstådda läckor

whatsapp chattläckage, bollywood skådespelare whatsapp chattläckage, droger fall bollywood, whatsapp slut till slut kryptering

WhatsApp på fredag ​​sa att meddelanden som skickas på dess plattform är end-to-end-krypterade och endast mottagaren av ett meddelande kan läsa innehållet.

Uttalandet kommer vid en tidpunkt då WhatsApp-chattar med Bollywood-skådespelare påstås ha läckt ut och har väckt oro bland WhatsApp-användare om integriteten för deras konversationer på meddelandeplattformen.

“WhatsApp skyddar dina meddelanden med end-to-end-kryptering så att bara du och personen du kommunicerar med kan läsa vad som skickas, och ingen däremellan kan komma åt det, inte ens WhatsApp,” sa en WhatsApp-talesman.

Talsmannen sa också att människor registrerar sig på WhatsApp med endast ett telefonnummer och att det Facebook-ägda företaget inte har tillgång till meddelandets innehåll.

“WhatsApp följer vägledning som tillhandahålls av operativsystemstillverkare för lagring på enheten och vi uppmuntrar människor att dra nytta av alla säkerhetsfunktioner som tillhandahålls av operativsystem som starka lösenord eller biometriska ID för att hindra tredje part från att komma åt innehåll som lagras på enheten sa talesmannen.

Relaterade Artiklar

Back to top button