Med Project Stream från Google kan du spela A-spel direkt i webbläsaren

projektströmProjektström

Nyligen har det varit lite buller kring den nya spelplattformen som Google håller på att utveckla. Rykten var sanna, vilket framgår av Googles officiella blogg. En plattform som heter Project Stream gör utmanande spel tillgängliga via en webbläsare.

Project Stream tenderar att konkurrera med spelkonsoltillverkare eller GeForce Now eller liknande. Den nya plattformen gör att du kan strömma spel direkt till Chrome, vilket eliminerar behovet av en kraftfull dator eller konsol.

Med den nya plattformen vill Google driva de tekniska gränserna och ta med (inte bara) “A” -titlar med stora namn med krävande grafik till webbläsare. Under perfekta förhållanden kunde vi njuta av att spela i kvalitet 1080p vid 60 FPS-fotografering.

ProjektströmProjektström

Slutligen, spelar i denna kvalitet visar också den officiella medföljande videon för tjänsten, som du kan se nedan. Project Stream har utvecklats under en tid. Google lanserar sin första, om än mycket begränsade, testkörning i fredags (5 oktober). Gäller endast USA.

Som en del av testet kommer utvalda involverade användare att spela spelet Assassin’s Creed Odyssey. Villkoret är 17 år (på grund av själva spelet, inte tjänsten), en dator med en Chrome-webbläsare och en internetanslutning med en hastighet på 25 Mbps.

Vad framtiden för Project Stream väntar är fortfarande svårt att säga. Men början ser lovande ut och vi väntar gärna på fler nyheter. Titta på videon under tiden.

Projektström

Relaterade Artiklar

Back to top button