Med Facebooks nya portalenhet kan du ringa videosamtal pÄ TV: n

Med Facebooks nya portalenhet kan du ringa videosamtal pÄ TV: n

Facebook gÄr djupare in i det smarta hemutrymmet genom att uppdatera sina portalprodukter och introducera en ny enhet som kan anslutas till din TV.

Det sociala nÀtverket marknadsför Portal TV som en kamerautrustning som kan aktivera videosamtal via Facebook Messenger eller WhatsApp pÄ din TV-skÀrm. Men det Àr ocksÄ en strömmande enhet med tillgÄng till Amazon Prime Video, CBS All Access och Showtime, förutom Facebook Watch, företagets YouTube-liknande tjÀnst. Andra namnlösa partnerskap Àr planerade att följa. Den anlÀnder den 5 november för $ 149.

Portal-TV

Naturligtvis lÄter befintliga smarta TV-apparater och strömmande TV-pinnar dig redan titta pÄ de bÀsta videostreamingtjÀnsterna. Men Portal TV: s kamera- och videosamtalfunktioner lÀgger till en onlinechattkomponent.

För tillfĂ€llet Ă€r den hĂ€r “Titta tillsammans” -funktionen endast tillgĂ€nglig pĂ„ Facebook Watch nĂ€r ett samtal görs pĂ„ Messenger. Men det fungerar sĂ„ hĂ€r: Du och andra vĂ€nner med Portal TV-enheter kan prata online och sedan vĂ€lja en video att visa tillsammans. NĂ€r du tittar pĂ„ videon pĂ„ TV kan du höra dina vĂ€nner och se deras reaktioner i en liten lĂ„da i hörnet av skĂ€rmen.

Portal TV Watch Together

“Vi Ă€r i princip i samma vardagsrum och tittar pĂ„ samma show tillsammans”, sa Portalchef Ryan Cairns till journalister under en tisdemonstration av produkten. “Titta tillsammans börjar pĂ„ Facebook Watch, men vi kommer att fĂ„ mer innehĂ„ll över tiden.”

Portal TV har en viss potential att skaka upp TV-tittvanor, men det föddes utifrĂ„n Portal kundförfrĂ„gningar om videosamtal pĂ„ den största skĂ€rmen i mĂ€nniskors hem. Enheten ansluts till din TV via en HDMI-kabel. Aktivera det med röstkommandot “Hey Portal” eller anvĂ€nd den medföljande fjĂ€rrkontrollen för att slĂ„ upp kontakter och initiera videosamtalet.

AR-bildportal

NÀr ett samtal Àger rum spelar 12,5MP-kameran pÄ Portal TV-enheten en bred bild av ditt vardagsrum. samma kamera kan sedan spÄra ditt ansikte nÀr du rör dig genom rummet, zooma ut för att inkludera fler personer i bilden och spela in röster lÄngt ifrÄn, tack vare Ätta mikrofoner inbyggda i enheten. (Om du Àr riktigt lÄngt borta kan du göra röstkommandon via mikrofonen inbÀddad i fjÀrrkontrollen.)

Precis som företagets andra modeller stöder Portal TV förstĂ€rkta verklighetseffekter. Även om Facebook har sin egen röstassistent för att hantera inkommande kommandon kan du ocksĂ„ trycka pĂ„ Amazons Alexa för att göra andra frĂ„gor eller styra smarta apparater, till exempel en Ring Video Doorbell. Portal-TV: n har en inbyggd högtalare, men den kan dirigera ljud till TV: ns huvudsakliga ljudsystem.

Göra portalen mer prisvÀrd

PortaluppstÀllning

De andra tvÄ produkterna som Facebook meddelade idag inkluderar $ 129 Portal Mini och en andra generationens Portal smart display, som kommer att sÀljas för $ 179. FörbestÀll bÄde idag; de börjar leverera den 15 oktober.

Med de nya portalmodellerna skapade Facebook en mer kompakt produkt som ser ut som en traditionell bildram. Det Àr en vÀlkommen förÀndring frÄn första generationens portal, som utformades som en typisk smart skÀrm.

Portal Mini har en 8-tums skÀrm medan standardportalen har 10-tums skÀrm; deras skÀrmar med upplösning pÄ 1 280 x 800 pixlar kan visas i stÄende eller liggande lÀge. Förutom videosamtal kan du komma Ät appar för att spela musik, lyssna och titta pÄ nyheter och planera din dag.

I passningslÀge kan portalenheterna visa personliga foton frÄn Facebook och Instagam. Facebook kommer ocksÄ att lansera WhatsApp-aktiverade videosamtal pÄ alla portalenheter.

Portal andra generationen

De tvĂ„ nya modellerna Ă€r ocksĂ„ billigare Ă€n den första generationens portal, som ursprungligen sĂ€ljs för 199 dollar. “Vi vill alltid att vĂ„ra produkter ska vara i sĂ„ mĂ„nga hĂ€nder som möjligt”, sĂ€ger Andrew Bosworth, Facebooks chef för förstĂ€rkt verklighet och VR.

Adressering av integritet

Huruvida portalprodukterna tilltalar dig beror förmodligen pÄ hur du ser pÄ Facebook. Under de senaste tvÄ Ären har företaget varit i rubrikerna för att inte skydda sina anvÀndares personliga information frÄn tredje part. SÄ tanken pÄ att ha en Facebook-produkt i ditt hem, sÀrskilt en med en kamera, kan stÀnga av dig.

Portal Privacy Switch

DÀrför har Portal och Portal Mini en sekretessbrytare som tÀcker kameran och skÀr av mikrofonens hÄrdvara för att förhindra obehörig inspelning. Portal-tv, Ä andra sidan, har en knapp pÄ sidan för att stÀnga av mikrofonen, tillsammans med en slutare för att tÀcka linsen. En röd lampa pÄ enheterna indikerar för anvÀndaren att mikrofonen och kameran har stÀngts av.

“Vi lyssnar inte pĂ„ dina samtal. Vi spelar inte in dina samtal. Vi lagrar inte dina samtal”, sa Cairns. Företagets system kommer endast att kunna registrera vem du ringer via dina Facebook Messenger- och WhatsApp-konton för att underlĂ€tta kommunikationen.

Portal av

Med detta sagt kan portalenheter spela in och lagra dina röstkommandon som “Hey Portal.” Facebook kommer att skapa transkriptioner av dessa kommandon, som kan granskas av mĂ€nskliga team, för att förbĂ€ttra röstigenkĂ€nningsalgoritmerna. Befintliga portalanvĂ€ndare kan redan radera sina röstinteraktioner frĂ„n företagets databaser. Men Facebook lĂ€gger nu till ett annat alternativ sĂ„ att du helt och hĂ„llet kan vĂ€lja bort alla röstkommandosamlingar.

“Om du stĂ€nger av lagring sparas eller granskas inte röstinspelningar och transkriptioner. Och naturligtvis kan du komma Ă„t det nĂ€r som helst i portalinstĂ€llningarna pĂ„ enheten eller genom [your] Facebook-aktivitetslogg, sĂ€ger Bosworth.

Företaget noterade ocksÄ att det inte finns nÄgon teknik för ansiktsigenkÀnning som projiceras genom portalenheterna. Inga annonser kommer heller att visas via enheterna.

För att locka köpare erbjuder Facebook 50 $ rabatt till dem som köper tvÄ portalenheter. Skaffa dem pÄ företagets hemsida och via ÄterförsÀljare som Amazon och Best Buy. De nya produkterna kommer att finnas tillgÀngliga i USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Italien, Spanien, Australien och Nya Zeeland.