Match.com anklagas för att ha anvÀnt bedragare för att locka betalda anvÀndare

Match.com anklagas för att ha anvÀnt bedragare för att locka betalda anvÀndare

Om du fĂ„r ett e-postmeddelande frĂ„n Match.com dĂ€r du hĂ€vdar att din dejtingsprofil “fĂ„ngat” nĂ„gons intresse, var pĂ„ vakt. I en ny rĂ€ttegĂ„ng hĂ€vdar FTC att Match.com har blundat för romantiska bedragare i ett försök att fĂ„ nya abonnenter.

Enligt byrĂ„n övertygade Match.com hundratusentals konsumenter att prenumerera pĂ„ sin tjĂ€nst genom att skicka e-postvarningar som sa att deras dejtingsprofil hade vĂ€ckt nĂ„gons intresse. Det enda problemet? Den mystiska personen var vanligtvis en bedragare med ett falskt konto – och Match.com var helt medveten om det.

PĂ„stĂ„s tillĂ„ter dejtingsajten e-postvarningar att ge anvĂ€ndare att registrera sig för ett betalt konto. “PĂ„ ett annat sĂ€tt anvĂ€nde Match enligt uppgift det stora antalet bedragare pĂ„ sin webbplats – en siffra som uppskattas vara sĂ„ hög som 25-30 procent av kontona – som en marknadsföringsmöjlighet att sĂ€lja fler prenumerationer”, sa FTC i ett blogginlĂ€gg pĂ„ onsdag. .

Match Scam

Som svar stÀmmer FTC Match.com för att stoppa den pÄstÄdda verksamheten och betala civilrÀttsliga pÄföljder.

Online-bedragare har alltid varit en plĂ„ga. Som ett resultat har dejtingsajter vanligtvis system för bedrĂ€geribekĂ€mpning för att identifiera och stĂ€nga av falska konton. Men enligt FTC utnyttjade Match.com ocksĂ„ bedragarna genom att lĂ„ta misstĂ€nkta “bedrĂ€geriflaggade” konton leverera e-postvarningar till icke-betalande anvĂ€ndare. Betalda prenumeranter fĂ„r Ă„ andra sidan inte e-postaviseringarna förrĂ€n efter bedrĂ€geri.

Vem som helst kan skapa ett gratis konto pĂ„ Match.com, men för att svara pĂ„ meddelanden krĂ€vs ett betalt konto. “NĂ€r icke-prenumeranter med gratiskonton fick gillanden, favoriter, e-postmeddelanden och snabbmeddelanden pĂ„ Match.com fick de ocksĂ„ e-postannonser frĂ„n Match som uppmuntrade dem att prenumerera pĂ„ Match.com för att se avsĂ€ndarens identitet och innehĂ„llet i kommunikation, “sa FTC.

Övningen att skicka e-postvarningar var ganska effektiv för att locka nya prenumeranter. FrĂ„n juni 2016 till maj 2018 fann Match.com att konsumenter köpte 499 691 prenumerationer inom 24 timmar efter att ha fĂ„tt ett e-postmeddelande som hĂ€rstammar frĂ„n en bedragare, enligt FTC: s rĂ€ttegĂ„ng.

“MĂ„nga konsumenter svarade precis som företaget tĂ€nkte och betalade ofta mer Ă€n 100 dollar för ett abonnemang i hopp om att fĂ„ kontakt med de mĂ€nniskor som redan hade” uttryckt intresse “för dem,” tillade FTC.

Match.com Ă€gs av Match Group, som ocksĂ„ driver dejtingsplattformar Tinder, OkCupid och PlentyOfFish. Som svar sa företaget att FTC: s rĂ€ttegĂ„ng baserades pĂ„ “felaktiga interna e-postmeddelanden” och “körsbĂ€rsplockade data” för att göra de upprörande pĂ„stĂ„enden.

“BedrĂ€geri Ă€r inte bra för affĂ€rer. Det Ă€r dĂ€rför vi bekĂ€mpar det. Vi fĂ„ngar och neutraliserar 85 procent av potentiellt felaktiga konton under de första fyra timmarna, vanligtvis innan de ens Ă€r aktiva pĂ„ webbplatsen, och 96 procent av felaktiga konton inom en dag , “Match Group tillagd.

Företaget planerar att bekÀmpa rÀttegÄngen, som inlÀmnades i en amerikansk tingsrÀtt i Texas. FTC hÀvdar ocksÄ att Match.com medvetet skapade en svÄr process för konsumenter att stoppa Äterkommande avgifter pÄ sina konton, och felaktigt framstÀllde hur anvÀndare kunde fÄ en gratis sexmÄnadersabonnemang pÄ plattformen, bland andra pÄstÄdda olagliga handlingar.