Match.com anklagas för att ha använt bedragare för att locka betalda användare

Om du får ett e-postmeddelande från Match.com där du hävdar att din dejtingsprofil “fångat” någons intresse, var på vakt. I en ny rättegång hävdar FTC att Match.com har blundat för romantiska bedragare i ett försök att få nya abonnenter.

Enligt byrån övertygade Match.com hundratusentals konsumenter att prenumerera på sin tjänst genom att skicka e-postvarningar som sa att deras dejtingsprofil hade väckt någons intresse. Det enda problemet? Den mystiska personen var vanligtvis en bedragare med ett falskt konto – och Match.com var helt medveten om det.

Påstås tillåter dejtingsajten e-postvarningar att ge användare att registrera sig för ett betalt konto. “På ett annat sätt använde Match enligt uppgift det stora antalet bedragare på sin webbplats – en siffra som uppskattas vara så hög som 25-30 procent av kontona – som en marknadsföringsmöjlighet att sälja fler prenumerationer”, sa FTC i ett blogginlägg på onsdag. .

Match Scam

Som svar stämmer FTC Match.com för att stoppa den påstådda verksamheten och betala civilrättsliga påföljder.

Online-bedragare har alltid varit en plåga. Som ett resultat har dejtingsajter vanligtvis system för bedrägeribekämpning för att identifiera och stänga av falska konton. Men enligt FTC utnyttjade Match.com också bedragarna genom att låta misstänkta “bedrägeriflaggade” konton leverera e-postvarningar till icke-betalande användare. Betalda prenumeranter får å andra sidan inte e-postaviseringarna förrän efter bedrägeri.

Vem som helst kan skapa ett gratis konto på Match.com, men för att svara på meddelanden krävs ett betalt konto. “När icke-prenumeranter med gratiskonton fick gillanden, favoriter, e-postmeddelanden och snabbmeddelanden på Match.com fick de också e-postannonser från Match som uppmuntrade dem att prenumerera på Match.com för att se avsändarens identitet och innehållet i kommunikation, “sa FTC.

Övningen att skicka e-postvarningar var ganska effektiv för att locka nya prenumeranter. Från juni 2016 till maj 2018 fann Match.com att konsumenter köpte 499 691 prenumerationer inom 24 timmar efter att ha fått ett e-postmeddelande som härstammar från en bedragare, enligt FTC: s rättegång.

“Många konsumenter svarade precis som företaget tänkte och betalade ofta mer än 100 dollar för ett abonnemang i hopp om att få kontakt med de människor som redan hade” uttryckt intresse “för dem,” tillade FTC.

Match.com ägs av Match Group, som också driver dejtingsplattformar Tinder, OkCupid och PlentyOfFish. Som svar sa företaget att FTC: s rättegång baserades på “felaktiga interna e-postmeddelanden” och “körsbärsplockade data” för att göra de upprörande påståenden.

“Bedrägeri är inte bra för affärer. Det är därför vi bekämpar det. Vi fångar och neutraliserar 85 procent av potentiellt felaktiga konton under de första fyra timmarna, vanligtvis innan de ens är aktiva på webbplatsen, och 96 procent av felaktiga konton inom en dag , “Match Group tillagd.

Företaget planerar att bekämpa rättegången, som inlämnades i en amerikansk tingsrätt i Texas. FTC hävdar också att Match.com medvetet skapade en svår process för konsumenter att stoppa återkommande avgifter på sina konton, och felaktigt framställde hur användare kunde få en gratis sexmånadersabonnemang på plattformen, bland andra påstådda olagliga handlingar.

Relaterade Artiklar

Back to top button