Mario Kart Tour-racingspelet kommer inte att finnas tillgängligt för smartphones förrän på sommaren

Mario Kart-turné

Förutom att tillkännage ekonomiska resultat sa Japans Nintendo att det skjutit upp premiären på Mario Kart Tour till sommaren. Spelet skulle ursprungligen vara tillgängligt i mars i år. Anledningarna till uppskjutningen av premiären är också kända.

Spelets skapare är ännu inte nöjda med dess kvalitet och mängden innehåll som fortfarande finns i det. Det kommer att ta månader att utöka spelet och förbättra dess kvalitet. Beslutet är svårt att kritisera om det verkligen är motiverat.

Mario Kart Tour för Android och iOS kan vara en riktig mobil hit. Motsvarande för Nintendo Switch-konsolen – Mario Cart 8 Deluxe, är ett av de mest framgångsrika spelen på denna plattform.

Mario kartNintendo Switch-konsol

Dessutom finns det ett legendariskt varumärke. Mario Kart som ett racingspel baserat på Super Mario-spelserien började säljas 1992. Det har sålt mer än 100 miljoner exemplar.

Vi vet ännu inte vad som väntar oss i mobilversionen av spelet. Online-multiplayer-tävlingar i realtid men vi förväntar oss definitivt det. Information om det möjliga priset på spelet, resp. om avgift för ytterligare innehåll finns ännu inte. Men förnuftig kommersialisering kommer inte att avskräcka fans.

Nintendo vet hur man lockar spelare. Titta bara på titeln Pokémon Go eller Animal Crossing. För att inte tala om Zelda, även om det ännu inte är tillgängligt för smartphones. Men också det kommer att förändras i framtiden.

Relaterade Artiklar

Back to top button