Make In India: Huawei startar det största globala servicecentret i Bengaluru

Med GSC inrättat i Indien, tar Huawei en strategi för kundorienterad driftsmodell (Källa: Reuters) Med GSC inrättat i Indien, tar Huawei en strategi för kundorienterad driftsmodell (Källa: Reuters)

Huawei, den kinesiska tillverkaren av telekomutrustning, har invigt sitt största globala servicecenter (GSC) i landet. ”Invigningen av detta centrum, vårt största GSC (globala servicecenter), bekräftar ytterligare vårt engagemang för Indien. Indiens GSC kommer att hantera mer än 50 projekt, som stöder över 30 länder i Asien, Mellanöstern och Afrika, som betjänar över 350 miljoner abonnenter, säger Huawei Indiens VD Jay Chen här.

Huawei har anställt över 1000 ingenjörer, nätverksoperatörer och supportpersonal för denna anläggning. Dess andra tre GSC: er finns i Kina, Rumänien och Mexiko. Indien GSC är samlokaliserat med Huawei Research and Development Center i Bengaluru.

”Indien har alltid varit en prioriterad marknad för oss och vi har investerat här redan 1999 när vi öppnade vårt FoU-centrum i Bengaluru – det första utanför Kina. Invigningen av detta centrum, vårt största generalsekretariat, bekräftar ytterligare vårt engagemang för Indien. Det nya GSC stöder visionen “Make in India” genom att utnyttja lokal talang, tillsammans med infusion av högteknologisk FoU-expertis och kunskap i landet, för att spela en avgörande roll för att skapa en samarbetsram som hjälper våra kunder att nå nästa affärsresultat ”, säger Jay Chen, VD, Huawei Indien.

”Vi på Huawei tror på potentialen hos den talang som finns här i Bengaluru och det positiva momentum som skapats av regeringen i Indien. Dessa element i kombination med vår globala expertis gör det möjligt för oss att betjäna kunder globalt. Jag är glad att vår nya GSC-anläggning i Bengaluru kommer att spela en nyckelroll för att hjälpa oss förverkliga vår vision att vara Indiens föredragna telekompartner och samtidigt låta våra anställda utnyttja globala möjligheter, ”tillade William Zhao, VD för Huawei India R&D Centrum.

Huawei GSC kommer att erbjuda de kombinerade tjänsterna från ett Global Network Operation Center (GNOC), nätverksintegrationstjänster (NIS), nätverksplanering och optimering (NPO) och IT-integration. Med GSC inrättat i Indien tar Huawei en strategi för kundorienterad driftsmodell.

(Skrivet med ingångar från PTI)

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button