Linksys vill övervaka din andning hemma med Wi-Fi

Linksys vill övervaka din andning hemma med Wi-Fi

Rollen för den trÄdlösa routern i vÄra hem verkar vÀxa utöver att bara ge oss en stark signal i varje rum. Linksys stÀller in sina Velop mesh-routrar till trÄdlösa hÀlsoskÀrmar.

Förra Äret lanserade Linksys tjÀnsten Linksys Aware. Det lÀgger till rörelseavkÀnning i företagets Velop-nÀtverk och Àr tillrÀckligt kÀnsligt för att spÄra rörelse runt ett hem. Med 2,99 dollar per mÄnad eller 24,99 dollar per Är verkar det dyrt för grundlÀggande rörelsespÄrning. Men Aware kommer att bli mycket mer anvÀndbart i Är tack vare en ny Wellness Pod.

Som Gizmodo rapporterar kan det befintliga Linksys Aware-systemet fÄnga rörelsekÀnnande mÀtningar 30 gÄnger varje sekund. Det gör det utan att pÄverka nÀtverkstrafiken. Den nya hÀlsopoden ökar hastigheten till 1 500 gÄnger varje sekund, vilket i sin tur ökar övervakningens kapacitet drastiskt.

Med Wellness Pods anslutna till ditt Velop-nÀtverk kan Linksys övervaka sömnmönstren och till och med andningsfrekvensen hos mÀnniskor i ditt hem. Den integritet som berörs bland er kommer att höra alarmklockor som ringer, men uppenbarligen hanteras all övervakning och bearbetning av data lokalt snarare Àn i molnet.

SÄdan korrekt rörelseavkÀnning kan vara till stor nytta i rÀtt instÀllning. Till exempel, om du har en Àldre slÀkting som bor ensam skulle det vara ett mycket enkelt sÀtt att hÄlla koll pÄ deras hÀlsa. Det görs ocksÄ utan att personen behöver bÀra en enhet, som de oundvikligen skulle glömma att ta med sig varje dag.

Linksys sÀger att Wellness Pods tillÄter Aware-systemet att upptÀcka tre olika typer av fall, och dÀrför skillnaden mellan en mindre skada eller nÄgot som krÀver lÀkarvÄrd omedelbart. FörÀldrar som kan övervaka hÀlsan hos alla i sitt hem kommer ocksÄ att vara ett ganska kraftfullt marknadsföringsverktyg nÀr Pods finns tillgÀngliga.