Linksys vill övervaka din andning hemma med Wi-Fi

Rollen för den trådlösa routern i våra hem verkar växa utöver att bara ge oss en stark signal i varje rum. Linksys ställer in sina Velop mesh-routrar till trådlösa hälsoskärmar.

Förra året lanserade Linksys tjänsten Linksys Aware. Det lägger till rörelseavkänning i företagets Velop-nätverk och är tillräckligt känsligt för att spåra rörelse runt ett hem. Med 2,99 dollar per månad eller 24,99 dollar per år verkar det dyrt för grundläggande rörelsespårning. Men Aware kommer att bli mycket mer användbart i år tack vare en ny Wellness Pod.

Som Gizmodo rapporterar kan det befintliga Linksys Aware-systemet fånga rörelsekännande mätningar 30 gånger varje sekund. Det gör det utan att påverka nätverkstrafiken. Den nya hälsopoden ökar hastigheten till 1 500 gånger varje sekund, vilket i sin tur ökar övervakningens kapacitet drastiskt.

Med Wellness Pods anslutna till ditt Velop-nätverk kan Linksys övervaka sömnmönstren och till och med andningsfrekvensen hos människor i ditt hem. Den integritet som berörs bland er kommer att höra alarmklockor som ringer, men uppenbarligen hanteras all övervakning och bearbetning av data lokalt snarare än i molnet.

Sådan korrekt rörelseavkänning kan vara till stor nytta i rätt inställning. Till exempel, om du har en äldre släkting som bor ensam skulle det vara ett mycket enkelt sätt att hålla koll på deras hälsa. Det görs också utan att personen behöver bära en enhet, som de oundvikligen skulle glömma att ta med sig varje dag.

Linksys säger att Wellness Pods tillåter Aware-systemet att upptäcka tre olika typer av fall, och därför skillnaden mellan en mindre skada eller något som kräver läkarvård omedelbart. Föräldrar som kan övervaka hälsan hos alla i sitt hem kommer också att vara ett ganska kraftfullt marknadsföringsverktyg när Pods finns tillgängliga.

Relaterade Artiklar

Back to top button