LinkedIn ‘lite’ mobilwebbplats lanserad för den indiska marknaden

LinkedIn, LinkedIn Lite, LinkedIn Lite-webbplats, LinkedIn-mobilwebbplats Indien, LinkedIn-mobilwebbplats, LinkedIn Lite India, teknik, tekniknyheter LinkedIn Lite mobilwebbplats har lanserats i Indien.

Professionella nätverkssajter LinkedIn lanserade idag en lättare version av sin mobilwebbplats och andra produkter som en del av dess ansträngningar att utnyttja studenter och unga yrkesverksamma utanför metron i Indien.

Företaget har följt Facebooks fotspår, som plockade upp Indien som en testbädd för den lättare versionen av sin app. De lättare versionerna är utformade för att fungera på långsamma och ofta fläckiga telenät i landet. Indien, som har 37 miljoner LinkedIn-medlemmar, är det näst största användarbasen för det USA-baserade företaget efter sin hemmamarknad.

“Vi är djupt fokuserade på att lokalisera våra produkter och tjänster för att skapa mycket värde för indiska medlemmar och kunder,” sa LinkedIn-vd Jeff Weiner till reportrar här. “LinkedIn Lite” laddas fyra gånger snabbare och ger en bättre upplevelse för användare i städer och landsbygdsområden med ojämna nätverk, säger LinkedIn-landschef och produktchef för Indien Akshay Kothari och tillade att versionen kommer att finnas tillgänglig de närmaste veckorna.

LinkedIn räknar framstående tanke ledare som premiärminister Narendra Modi, Piyush Gupta (koncernchef, DBS Bank) och Kiran Mazumdar-Shaw (ordförande och verkställande direktör, Biocon) bland sina användare.

LinkedIn, som hade accepterat ett utköpserbjudande på 26,2 miljarder dollar från teknikjätten Microsoft i juni, har mer än 450 miljoner medlemmar globalt.

Företaget har också meddelat lanseringen av LinkedIn Placements och LinkedIn Starter Pack till målsegment som studenter, yrkesverksamma och företag. De tre “strategiska” initiativen är först av sitt slag initiativ för LinkedIn, alla designade och tillverkade i Indien, sade företagets tjänsteman.

“Indien är alltmer en viktig del av ekonomin och den globala arbetskraften,” tillade han.

LinkedIn Placements kommer att erbjuda ett online-utvärderingstest som ger studenter direkt tillgång till öppningar i 35 toppföretag i Indien, medan LinkedIn Starter Pack riktar sig till nystartade företag och små och medelstora företag (SMB).

Relaterade Artiklar

Back to top button