Light Phone 2 knÀcker den enkla telefonkoden

Light Phone 2 knÀcker den enkla telefonkoden

Jag fÄr mÄnga e-postmeddelanden frÄn mÀnniskor som letar efter en paus frÄn deras bullriga kaos. De har inte mÄnga bra alternativ, men nu finns det en uppmuntrande: $ 350 Light Phone 2 frÄn TheLightPhone.com.

Jag har följt New York-baserade Light och dess grundare, Kaiwei Tang, i nÄgra mÄnader nu, och jag gillar verkligen hur företaget verkar förstÄ vad som krÀvs för att fÄ en ny innovativ telefon ut i USA.

Produktdesigner Tang och hans medgrundare, konstnÀren Joe Hollier, trÀffades pÄ en Google-inkubator 2014 och fick en nu bekant insikt: den Àndlösa rullningen Àter vÄra sinnen. Förlovningsbaserade sociala medieapps fragmenterar vÄr uppmÀrksamhet och gör oss frustrerade och deprimerade.

“Hur inspirerar vi mĂ€nniskor att ta en paus?” FrĂ„gade Tang och resultatet blev ett enormt framgĂ„ngsrikt 2015 Kickstarter-projekt, Light Phone 1.

Det första försöket var en $ 149, endast 2G-telefon som sÄ smÄningom kom ut 2017. Den ringde bara. Light sÄlde cirka 15 000 av dem, sÄlde ut och gick vidare, sa Tang. Alltför mÄnga sa att de behövde sms för att kunna byta ut sina smartphones, och 2017 var 2G-nÀtverk pÄ vÀg ut. Det innebar att Light behövde bygga en mer komplicerad enkel telefon som stödde sms och 4G-samtal. Företagets nÀsta Indiegogo-kampanj för Light Phone 2 tog in 3,5 miljoner dollar 2018.

Light Phone 2 Back

Jag gillar inte crowdfunding-hÄrdvara. Det finns för mÄnga misslyckanden. Det Àr som att kasta pengar i en papperskorg och sÀtta pÄ dem. SÄ jag andas lÀttnad över att den hÀr telefonen nu Àr tillgÀnglig i vanlig gammal detaljhandel.

För $ 350 Àr Light Phone 2 inte billig, ungefÀr som Palm-telefonen inte var vid lanseringen. Dessa ovanliga, smÄ satsstelefoner kan inte dra nytta av skalfördelarna i en försörjningskedja anpassad till stora skÀrmar och liknande svarta plasthöljen. Det Àr mycket billigare att bygga nÄgot större, för andra bygger hundratals miljoner av dem.

Åtminstone har Tang kraftfulla vĂ€nner. Hans budskap om att lĂ€gga ner din jĂ€vla telefon kom i resonans med tillverkaren Foxconn, som investerade i hans företag och nu producerar hans telefoner. Det har hjĂ€lpt honom att undvika lite av svĂ„righeten med att bygga en telefon som mestadels Ă€r gjord av anpassade komponenter.

Ljus telefon 2 sidoknapp

“Premium River Stone” estetiken skiljer Light Phone 2, Punkt MP02 och Palm frĂ„n billigare kĂ€nsla traditionella telefoner som Alcatel och Kyocera flips. Light Phone har inte Punkts hĂ„rdvaruknappsats, vilket gör den till en hakande liten rektangel; Jag oroar mig lite för mikrofonkvalitet eftersom den inte nĂ„r hela vĂ€gen ner i ansiktet, men det Ă€r bara nĂ„got jag mĂ„ste testa.

Telefonen anvÀnder en 2,8-tums frontbelyst e-blÀckdisplay och kör en anpassad version av Android pÄ en Qualcomm Snapdragon 210-chipset. GrÀnssnittet Àr extremt avskalat. Tryck pÄ den stora sidoknappen, och just nu fÄr du alternativ att gÄ till din adressbok, vÀckarklocka eller instÀllningar.

Light Phone 2 Huvudmeny

FrĂ„n adressboken kan du ringa en knappsats eller ringa dina kontakter; att doppa in i en kontakt visar dig din textmeddelandeshistorik med dem. Det finns ett webbgrĂ€nssnitt som lĂ„ter dig fylla i kontaktboken frĂ„n Google- eller Apple-kontakter, och för nu … det Ă€r det. Om du vill göra mer kommer det att finnas ett hotspot-lĂ€ge och du kan göra det pĂ„ en annan enhet.

Ljus telefontexttrÄd

Light Phone 2 Keyboard

Tang sa att Light tittar pĂ„ att lĂ€gga till ett litet antal andra appar till telefonen, med fokus pĂ„ sĂ„dana som har en “slutpunkt” – inte en oĂ€ndlig rullning utan en definierad anvĂ€ndning som relaterar till den verkliga vĂ€rlden. Textbeskrivningar frĂ„n Google kommer först. DĂ„ förmodligen Lyft; en av Lyft medgrundare Ă€r en Light Phone-investerare.

Telefonen kommer att ha en lokal musikspelare och Tang sa att företaget tittar pĂ„ att spela definierade Spotify-spellistor över-the-air-ingen upptĂ€ckt, bara spela genom en spellista som du har stĂ€llt in pĂ„ en annan enhet. Det kommer ocksĂ„ att finnas en minirĂ€knare och en instrumentpanel “hitta min telefon”.

Light Phone 2 Kontakter

Eftersom samtal Àr den centrala funktionen hÀr finns det mÄnga alternativ. Det finns ett 3,5 mm headsetuttag för trÄdbundna anslutningar, Bluetooth, 2G, 3G och 4G-samtal (men inget Wi-Fi-samtal.) Telefonen körs i AT&T, T-Mobile och Verizon-nÀtverk. Det kan kopplas till befintliga konton som en sekundÀr telefon som delar ett befintligt nummer, det kan vara en primÀr telefon i en vanlig plan, eller sÄ kan den fungera med Light Telefons eget AT & T-baserade MVNO-nÀtverk för $ 30 / mÄnad.

Mottagningen ska vara bra. Den amerikanska modellen har band 2/4/12/13/17/25/26. Det inkluderar primĂ€ra stadsband men Ă€ven band 12, 13 och 17, som T-Mobile, Verizon respektive AT&T anvĂ€nder i mer landsbygdsomrĂ„den. Den enda tĂ€ckningen som det verkligen saknar Ă€r extremt lantlig rĂ€ckvidd frĂ„n T-Mobile’s Band 71.

LĂ€tt telefon 3,5 mm jack

Vad Light Phone blir rĂ€tt, och nĂ„gra andra enkla telefontillverkare som Punkt fick fel, Ă€r att dess USA-baserade grundare förstĂ„r amerikanska operatörskrav – specifikt VoLTE. Alla vĂ„ra operatörer hĂ„ller pĂ„ att avveckla sina 2G- och 3G-nĂ€t och fokuserar pĂ„ 4G och 5G i framtiden. Men för att ringa telefonsamtal pĂ„ AT & T: s och Verizons 4G-nĂ€tverk mĂ„ste telefoner vara godkĂ€nda pĂ„ förhand.

Det Àr en komplicerad, dyr process, sa Tang. Han var tvungen att flyga fem ingenjörer frÄn Asien till Verizons huvudkontor i New Jersey i tvÄ veckor för att rÀkna ut det. Punkt har arbetat med certifiering hela Äret för sin MP02 enkla telefon och sÀger nu att den kan vara tillgÀnglig i höst.

Light Phone toppar Palm pÄ nÄgra sÀtt, framför allt pÄ batteriets livslÀngd. Den lilla Palm-telefonen försöker köra full Android med en fÀrgskÀrm pÄ ett litet batteri, och dess uthÄllighet lider verkligen. Men Light Phone 2, som Àr, ja, lÀtt, ger dig sju till nio dagars vÀntelÀge och tre dagars anvÀndning, sa Tang.

Jag hoppas fortfarande pÄ fler rösttelefonalternativ utöver Light Phone 2. För $ 350 Àr det utom rÀckhÄll för de flesta barn och Àldre, Àven om det kan vara en vÀlsignelse för mÀnniskor som bara försöker koppla bort lite mer .

Vi kommer snart att granska Light Phone 2. Crowdfunded backers kommer att fÄ sina telefoner frÄn och med idag, och detaljhandelsorder skickas i oktober.