LGBTQ-innehÄllsskapare stÀmmer YouTube för diskriminering

LGBTQ-innehÄllsskapare stÀmmer YouTube för diskriminering

Flera LGBTQ-YouTube-skapare lÀmnade in en rÀttegÄng mot Google igÄr, enligt de hÀvdar att företaget diskriminerade dem genom att begrÀnsa deras innehÄll och inte göra tillrÀckligt för att stÀrka flödet av hatprat pÄ plattformen.

Flera skapare, inklusive Bria Kam och Chrissy Chambers of BriaAndChrissy – en kanal riktad mot HBTQ-tittare – hĂ€vdar att YouTube orĂ€ttvist markerade sina videor som BegrĂ€nsad, vilket begrĂ€nsade vem som kunde se dem och hur mycket pengar de kunde tjĂ€na. I rapporten sĂ€ger Kam och Chambers att de gick frĂ„n att tjĂ€na $ 3500 per mĂ„nad pĂ„ sina videor till $ 500.

Lindsay Amer, en annan klagande, sa att YouTube inte gjorde nĂ„got nĂ€r nazistrollen översvĂ€mmade hennes kommentarsektion med hat, vilket avskrĂ€ckt förĂ€ldrar frĂ„n att lĂ„ta sina barn titta pĂ„ hennes kanal. Andra hĂ€vdar att YouTubes mystiska moderatorer riktade in sig pĂ„ videor som innehöll orden “gay”, “lesbisk” eller “bisexuell”.

Fallet behandlar ocksĂ„ Googles breda, obestridda position inom onlineuppladdning och streaming av video – nĂ„got som flera politiska kandidater, inklusive Elizabeth Warren, har kommenterat.

“Genom att kontrollera uppskattningsvis 95 procent av den offentliga videokommunikationen som sker i vĂ€rlden, anvĂ€nder Google och YouTube makalös och obegrĂ€nsat utrymme för diskretion att tillĂ€mpa synvinkelbaserad innehĂ„llspolicy pĂ„ ett sĂ€tt som gör det möjligt för dem att vĂ€lja vinnare och förlorare,” Peter Obstler den ledande advokaten i Ă€rendet, sa i en intervju med

YouTube har lĂ€nge kĂ€mpat för att moderera innehĂ„ll pĂ„ lĂ€mpligt sĂ€tt: I juni kom plattformen under skjut efter att det var lĂ„ngsamt att svara pĂ„ en Vox-journalists klagomĂ„l om att högerkanten Steven Crowder upprepade gĂ„nger förolĂ€mpade honom baserat pĂ„ hans etnicitet och sexuella lĂ€ggning. Företaget har ocksĂ„ kritiserats för att tĂ€nda sina stora stjĂ€rnor enligt Engadget. Och konservativa skapare har tagit problem med YouTubes innehĂ„llspolicy – en annan rĂ€ttegĂ„ng frĂ„n Prager University hĂ€vdar att YouTube tog bort sina videor eftersom de innehöll konservativa Ă„sikter.