LGBTQ-innehållsskapare stämmer YouTube för diskriminering

Flera LGBTQ-YouTube-skapare lämnade in en rättegång mot Google igår, enligt de hävdar att företaget diskriminerade dem genom att begränsa deras innehåll och inte göra tillräckligt för att stärka flödet av hatprat på plattformen.

Flera skapare, inklusive Bria Kam och Chrissy Chambers of BriaAndChrissy – en kanal riktad mot HBTQ-tittare – hävdar att YouTube orättvist markerade sina videor som Begränsad, vilket begränsade vem som kunde se dem och hur mycket pengar de kunde tjäna. I rapporten säger Kam och Chambers att de gick från att tjäna $ 3500 per månad på sina videor till $ 500.

Lindsay Amer, en annan klagande, sa att YouTube inte gjorde något när nazistrollen översvämmade hennes kommentarsektion med hat, vilket avskräckt föräldrar från att låta sina barn titta på hennes kanal. Andra hävdar att YouTubes mystiska moderatorer riktade in sig på videor som innehöll orden “gay”, “lesbisk” eller “bisexuell”.

Fallet behandlar också Googles breda, obestridda position inom onlineuppladdning och streaming av video – något som flera politiska kandidater, inklusive Elizabeth Warren, har kommenterat.

“Genom att kontrollera uppskattningsvis 95 procent av den offentliga videokommunikationen som sker i världen, använder Google och YouTube makalös och obegränsat utrymme för diskretion att tillämpa synvinkelbaserad innehållspolicy på ett sätt som gör det möjligt för dem att välja vinnare och förlorare,” Peter Obstler den ledande advokaten i ärendet, sa i en intervju med

YouTube har länge kämpat för att moderera innehåll på lämpligt sätt: I juni kom plattformen under skjut efter att det var långsamt att svara på en Vox-journalists klagomål om att högerkanten Steven Crowder upprepade gånger förolämpade honom baserat på hans etnicitet och sexuella läggning. Företaget har också kritiserats för att tända sina stora stjärnor enligt Engadget. Och konservativa skapare har tagit problem med YouTubes innehållspolicy – en annan rättegång från Prager University hävdar att YouTube tog bort sina videor eftersom de innehöll konservativa åsikter.

Relaterade Artiklar

Back to top button