LG uppgraderar sina OLED-TV-apparater frÄn 2019 med Nvidia G-Sync

LG uppgraderar sina OLED-TV-apparater frÄn 2019 med Nvidia G-Sync

Om du Àger en av LG: s OLED-TV-modeller frÄn 2019, finns det en god chans att du kommer att fÄ en uppgradering som lÄser upp Nvidias G-Sync-adaptiva bildhastighetsteknik för att eliminera skÀrmrivning vid spel.

Uppgraderingen kommer i form av en firmwareuppdatering, som kommer denna vecka till USA för LG: s OLED-tv-modeller 2019 inklusive E9 (55- och 65-tums), C9 (55-, 65- och 77-tums) ) och B9 (55- och 65-tums). Efter installationen kommer den visuella upplevelsen att spela spel via en dator med ett Nvidia-grafikkort som stöder G-Sync att förbÀttras pÄ dessa tv-apparater.

Vad G-Sync gör Àr att lÄta grafikkortet anpassa bildfrekvensen för TV: n sÄ att den passar spelet som spelas. Slutresultatet Àr avlÀgsnandet av eventuell skÀrmrivning som annars skulle intrÀffa, vilket innebÀr en mjukare och roligare visuell upplevelse. Det Àr ÀndÄ teorin, och AMD har en konkurrerande teknik för att uppnÄ samma resultat som kallas FreeSync. AMDs teknik Àr dock royaltyfri.

Som The Verge pÄpekar, medan tillÀgget av G-Sync Àr vÀlkommet, Àr det ganska begrÀnsat eftersom det Àr beroende av anvÀndningen av en dator med ett Nvidia-grafikkort. Vad som Àr mer spÀnnande Àr den vÀxande antagandet av HDMI 2.1-standarden, som inkluderar variabelt uppdateringsstöd som standard. NÀr grafikkort ocksÄ stöder HDMI 2.1 bör alla TV-apparater gynnas. Förhoppningsvis kommer bÄde PlayStation 5 och Xbox Project Scarlett att lanseras med HDMI 2.1-stöd, sÄ att de kan dra nytta av variabla uppdateringsfrekvenser i alla spel.

Som alltid Àr fallet med teknik, filtrerar de senaste standarderna ner frÄn de bÀsta (dyraste) modellerna för att bli mer allmÀnt antagna. Om du letar efter en ny TV sÄ lÄter HDMI 2.1 som en mÄste-funktion, speciellt om du tÀnker anvÀnda TV: n för spel och vill framtidssÀkra din upplevelse.